BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3680 % 0,07
EUR/TRY 34,9846 % -0,09
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3680
% 0,07
34,9846
% -0,09
1,0778
% -0,09
47,65
0,00
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bir günde altı saldırı

Dün geceden bu yana gerçekleşen dört saldırıda 6 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti

Türkiye dört bir taraftan terör saldırılarıyla sarsıldı
BUSINESSHT 10 08 2015, 15:04

Son günlerde terör saldırıları alevlenirken İstanbul'da ABD Başkonsolosluğu ve Sultanbeyli'de bir polis merkezi ile Şırnak'ta askerlere yönelik saldırılarda altı güvenlik görevlisi ve üç saldırgan öldü. Öğle saatlerinde ise Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, PKK'lı iki grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı saldırıda bulunuldu. 

Art arda gelen terör haberleri yurtiçi piyasaları da sarstı. Güne sakin başlayan dolar/TL haberlerin ardından 2,79'un üzerine çıkarkan, yükselişle açılan BIST 100 endeksi ilk seansı 1,04 düşüşle kapattı.

Dün gece Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen saldırıda, bir komiser yardımcısı, iki polis memuru ve yedi sivilin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Saldırı nedeniyle sabah saatlerinde olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine düzenlenen ikinci bir silahlı saldırıda bir polisin hayatını kaybettiği, eylemleri gerçekleştiren kişilerden biri bombalı araç saldırısı sırasında, ikisi operasyonlar neticesinde olmak üzere üçünün ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Ayrıca sabah 07:00 sularında Sarıyer'de bulunan ABD Başkonsolosluğuna iki kadın tarafından ayrı bir silahlı saldırı düzenlendi. Yetkililerden gelen açıklamaya göre, olayda saldırganlardan biri yaralı olarak yakalandığı kaydedildi.

Başkonsolosluğun Twitter hesabından yapılan açıklamada olay ile ilgili soruşturmada Türk yetkililer ile birlikte çalışıldığı belirtilerek, "Bu sabah İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında yaşanan olaydan dolayı bir sonraki duyuruya kadar konsolosluk kapalı kalacaktır" denildi.

ABD Konsolosluğu'na yönelik saldırıyı şu ana kadar kimse üstlenmezken, DHA saldırının DHKP-C tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. Aynı örgüt 2013 yılında Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı düzenlemiş ve bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.

ŞIRNAK VE SİLOPİ

Öte yandan Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada bugün saat 09:00'da Silopi'de güvenlik birimlerinin yürüttüğü çalışmalar esnasında PKK tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlaması neticesinde dört polisin hayatını kaybettiği ve bir polisin de yaralandığı belirtildi.

Yine aynı açıklamada, bu sabah saat 07:00 sıralarında Beytüşşebap'tan Şırnak merkeze askeri personel nakli yapan helikoptere PKK tarafından açılan ateş neticesinde, helikopterin isabet alması sonucu bir askerin hayatını kaybettiği belirtildi. #pagebreak#

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz'daki saldırıda 32 kişinin hayatını kaybetmesi, Adıyaman'da PKK tarafından düzenlenen saldırı sonucu bir askerin hayatını kaybetmesinin ardından TSK Kuzey Irak'taki PKK, Suriye'deki İslam Devleti hedeflerine yönelik sınır ötesi operasyon düzenlemişti. Hükümet ayrıca yurtiçindeki PKK, İslam Devleti ve DHKP-C'ye yönelik de geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı.

Son dönemde özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde güvenlik güçleri ve PKK militanları arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

DİYARBAKIR

Bir saldırı haberi de Diyarbakır'dan geldi. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, PKK'lı iki grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı saldırıda bulunuldu. 

Saldırının ardından, olay yerinden araçla uzaklaşan bir grup, ilçe merkezinde kaza yaptıktan sonra, aracı bırakarak, kırsal alana doğru kaçmaya başladı. Diğer grup ile güvenlik güçleri arasında ise çatışma çıktı. İlçede çatışma sürüyor.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde sabah saatlerinde PKK'lı iki grup tarafından, aralarında yaklaşık 300 metre mesafe bulunan, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. 

Can kaybının yaşanmadığı saldırının ardından PKK'lı bir grup, geldikleri araca binerek, olay yerinden uzaklaştı. Grup, ilçe merkezinde bulunan Atatürk Çarşı Merkezi'nde kaza yaptı. Daha sonra araçtan inen grup, hızla kırsal alana doğru kaçmaya başladı. Diğer grup ile güvenlik güçleri arasında ise çatışma çıktı. Yoğun ateş seslerinin geldiği ilçede, şiddetli çatışma sürerken, güvenlik güçlerine havadan skorsky tipi helikopterler de destek veriyor. 

HAKKARİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi Yeşilova Karakolu üs bölgesine, bir grup PKK'lı tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

Yukarı

Business HT×