BIST 100 9.918,85 % 2,08
USD/TRY 32,4417 % -0,29
EUR/TRY 34,8087 % -0,47
Piyasalar
9.917,81
% 2,07
32,4417
% -0,29
34,8080
% -0,47
1,0717
% -0,12
44,74
-0,15
2.347,14
% 0,63
89,57
% 0,63
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

İki kritik görüşme

7 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Davutoğlu, bugün Bakanlar Kurulu’nda son istişareyi yaptıktan sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek

İki kritik görüşme
HABERTÜRK/AA 10 08 2015, 06:03

CHP ile yürütülen istikşafi görüşmelerin tamamlanmasının ardından ilk değerlendirmeyi, görüşmeleri gerçekleştiren heyet üyeleriyle yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, anlaşılan ve anlaşılamayan konu başlıklarını içeren raporu geçen Cuma MYK toplantısında tartışmaya açtı. MYK üyeleriyle, hangi konuda nereye kadar esneklik gösterilebileceğini masaya yatıran Davutoğlu, kurul üyelerinin önerilerini not etti.

Davutoğlu, bugün ise koalisyonun kaderini çizebilecek iki görüşme gerçekleştirecek. Önce Bakanlar Kurulu’nu toplayacak olan Davutoğlu, CHP ile gelinen noktayı ve CHP’nin önerilerini kurul üyelerine anlatacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de kurula sunum yapacak.

Başbakan Davutoğlu, bakanlara CHP’nin hangi önerilerinin hayata geçirilebilir olduğunu soracak. Kabine üyelerinden alacağı cevaplar, Davutoğlu’nun akşamki görüşmede izleyeceği stratejinin de belirleyicisi olacak.

AK PARTİ’NİN YAKLAŞIMI

Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu’nun ardından saat 18.00’de CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Resmi Konut’ta buluşacak. Davutoğlu; heyetlerin anlaşamadığı konular, MYK ve Bakanlar Kurulu’nda yapılan istişareler ışığında, partisinin yaklaşımını aktaracak.

Başbakan yarınki programını ise boş bıraktı. Program bugünkü görüşmeden çıkacak sonuca göre şekillenecek. Görüşme olumlu geçerse AK Parti’de son bir istişarenin yapılması ve koalisyon müzakereleri için yol haritasının belirlenmesi bekleniyor.

CHP ile iplerin kopması halinde ise rota MHP’ye dönecek ve MHP’den randevu istenecek. Bu çerçevede önce temas noktası olarak görevlendirilen Çalışma Bakanı Faruk Çelik MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’la, ardından Başbakan Davutoğlu Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşecek.

DAVUTOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA TWITTER TAKİBİ

Öte yandan koalisyon görüşmelerine saatler kala Başbakan Davutoğlu, Twitter'daki kişisel hesabında takip ettiği kişiler listesine Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ekledi.

Twitter hesabından, zaman zaman günlük programında yer alan ziyaretlerine ilişkin ve gündeme dair mesajlar paylaşan Davutoğlu'nun, son paylaştığı mesajlardan birine, Kılıçdaroğlu'nun Twitter kullanıcı adını da eklediği görüldü. 

Davutoğlu, bu mesajında, hükümet kurma süreci kapsamında CHP ve AK Parti heyetleri arasında yürütülen istikşafi görüşmelerinin istişare edileceğine ve yarın gerçekleşecek görüşmeye ilişkin ifadelere verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun Twitter'da takip ettiği kişi listesinde Kılıçdaroğlu dahil 83 kişi yer alırken, takipçi sayısı ise 3 milyon 250 bini aşmış görünüyor.

Yukarı

Business HT×