BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5566 % 0,11
EUR/TRY 34,8590 % 0,63
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5566
% 0,11
34,8590
% 0,63
1,0696
% 0,40
45,35
-0,09
2.319,80
% -0,32
87,33
% 0,38
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Davutoğlu konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Davutoğlu: 11 Temmuz'da KCK ateşkesi bitirdi
HABERTÜRK 31 07 2015, 12:38

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Genel Merkezinde gerçekleştirilen "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programında yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkan bazı noktalar şöyle:

'11 TEMMUZ'DA KCK ATEŞKES'İ BİTİRDİĞİNİ İLAN ETTİ'

*7 Haziran sonra yeni tablo ortaya çıktığında biz temel ilkeden hareket etmeye çalıştık. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacağımızı ve milli iradeye saygı gösteren hükümet oluşumu için çaba göstereceğimizi ifade etmiştik.

*Saldırılar 78 milyona yapılan saldırılardır. 11 Temmuz'da KCK ateşkesi bitirdiğini ilan etti. Hükümet kurma çabaları sürerken birileri düğmeye bastı.

*DAEŞ dinimizin dünyasındaki algısına darbe vuran terörist örgüt. PKK da halk savaşına başlatır şeklinde Adıyaman'da saldırıya geçti. DAEŞ, PKK, DHKP-C'nin saldırılarına maruz kaldık. HDP Eş Başkanlarına sesleniyorum operasyonlar 23 Temmuz'u 24 Temmuz'a başlayan gece oldu. Polisimiz 21 Temmuz'da şehit edildi. sadece güvenlik yöntemleri ile başarıya ulaşmak mümkün değil.

'BEN BU OPERASYONA HUZUR VE DEMOKRASİ OPERASYONU DİYORUM'

*Üç ayaklı operasyon başlattık. Ben buna huzur ve demokrasi operasyonu diyorum. Askerimize sıkılan bir kurşunun bedeli o kurşunu sıkanların tümünün tafsiyesi ile sonuçlanacak. Kimse bir daha sınırlarımıza bu şekilde böyle bir şeye cesaret edemesinler. PKK'nın bilinen tüm sığınakları imha edildi.

DEMİRTAŞ'A YANIT

*Çatışmasızlıktan bahsettiğiniz 2013'ün Mayıs'ın da bahsettiğiniz gibi silahların bırakılmasıysa o zaman çatışmasızlık, çözüm süreci anlam taşır. Bu operasyonları sürdürürken silahlar bırakılana, gruplar Türkiye'yi terk edene kadar operasyonlar sürecek. HDP Eş Başkanı 'Çatışmasızlık dönemine girelim, Başbakan'ın silahları bırakma çağrısı gerçekleşebilir değildir' dedi.

*Siz vatandaşlarımızın oyları ile geldiniz. Silahlı mücadeleyi savunarak bir görev üstlenmediniz. Gayri meşru silahlı mevcudiyeti nasıl savunursunuz? Hangi gerekçesi ile, hangi modern toplumda bir parlamenter aynı zamanda 'Sırtımızı silahlı terör örgütlerine dayadık' deme cüretini gösterir. Düşünen Avrupa'da bir ülkede birisi çıkacak, bir parlamenter çıkacak 'sırtımı El Kaide'ye dayadım' diyecek.

"1302 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

*Eş zamanlı üçüncü ayak olarak Türkiye'nin tüm şehirlerinde pilot 39 şehirde bugüne kadar devam eden operasyonlarda PKK, DEAŞ ve DEAŞ operasyonlarına karşı huzur operasyonları yapıldı. Çarşamba gece yarısı itibari ile 1302 terör zanlısı gözaltına alındı.  İstanbul, Ankara ve İzmir sokakları bir daha yüzlerini maskelerle kapatan vandalların gösteri alanı olmayacaktır. 

“KİMSE KAFASINA ESTİĞİ GİBİ GÖSTERİ YAPAMAZ”

**Özgürlük ve güvenlik tanımını herkesin doğru görmesi lazım. Kimse kafasına estiği gibi gösteri ve yürüyüş yapamaz. Özgürlükler teminat altındadır. Herkes miting toplantı yapabilir ama gösterilen yerlerde ve mutabık kalınan tarihlerde. 

*Birileri vatandaşlarımızın özgürlüklerini tehdit ederse o zaman devletin kudret yumruğu onların üzerine gelir. Şefkat ve kudret bir arada devletin temel mayası olarak bulundurmak en büyük görev sivil toplum kuruşlarına düşüyor.  Biz gerektiğinde kendimizi feda etmeye hazırız. Dostlarımız sevinsin, düşmanlarımız tir tir titresin.

Yukarı

Business HT×