BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5505 % -0,01
EUR/TRY 34,9011 % 0,11
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5505
% -0,01
34,9011
% 0,11
1,0706
% 0,05
45,35
0,00
2.326,52
% 0,19
88,41
% -0,01
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

'Herkesten hesap sorarız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör konusunda atılan adımların devam edeceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör konusunda atılan adımların devam edeceğini söyledi.
BUSINESSHT 28 07 2015, 11:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin şehitlerin kanının hesabını sorma gücüne sahip olduğunu ve terör konusunda atılan adımların devam edeceğini söyledi.

Çin'e yapacağı ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan cumhurbaşkanı, "Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin adımları sürecektir" dedi.

Dün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'a başsağlığı dileyen Erdoğan, "Teröristlerin alçakça saldırılarında şehit verdiğimiz asker, polis, korucu olarak görev yapan tüm güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti, terör örgütüyle, sözde siyasetçi sözde aydın sözde STK temsilcisi herkesten de şehitlerin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır" diye konuştu.

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ YÜRÜTMEK MÜMKÜN DEĞİL'

Çözüm sürecinin istismar edildiğini söyleyen Erdoğan, sürecin devam etmesinin de mümkün olmadığını söyledi. 

Erdoğan, "Türkiye’de terör örgütünün uzantısı olan siyasi partinin bu terör örgütüne karşı tavrını, açıklamasını duydunuz  mu? Aksine onları sahiplenmeye devam ediyor" dedi.

HDP'yi sert bir şekilde eleştiren cumhurbaşkanı, "Ben parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum fakat bu partinin yöneticilerinin bu işin bedelini ödemeleri gerekir diyorum. Biz gerçek kişileri muhatap almalıyız. Gerçek kişiler olarak parlamento gerekeni yapmalı dokunulmazlık zırhından arındırmak suretiyle bunun ödetmek gerekir" dedi.

'NATO HAZIR OLMALI'

NATO'ya her an görev düşebileceğini söyleyen Erdoğan, "Bizler tüm devlet başkanları ve hükümet başkanlarıyla kurmuş olduğumuz telefon diplomasisiyle kendilerine her şeyi açık bir şekilde anlatıyoruz. Bugün, NATO'nun olağanüstü bu konuyu muhtevi toplantısı var. Burada da NATO üzerine düşen neyse bu adımı atmaya hazır olduğunu beyan edeceğine inanıyorum. Bugünler dostlarımızı tanıdığımız günlerdir" dedi.

Erdoğan ayrıca yabancı basını da eleştirdi: "Bazı dezenformasyonlar yapılmak suretiyle Türkiye'nin terör örgütleri arasında ayrıma gittiği söylentileri Türkiye'nin gücünü hazmedilmediğidir." 

Yukarı

Business HT×