BIST 100 9.090,25 % 0,11
USD/TRY 32,3845 % 0,12
EUR/TRY 35,0516 % 0,10
Piyasalar
9.089,81
% 0,11
32,3845
% 0,12
35,0516
% 0,10
1,0798
% 0,09
47,82
0,17
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Demirtaş'tan açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, MYK toplantısı sonrasında yaptığı basın toplantısında TBMM'nin olağanüstü toplanması gerektiğini söyledi

Demirtaş'tan açıklama
BUSINESSHT 21 07 2015, 09:22

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde dün yaşanan bombalı saldırının ardından bugün gerçekleştirecekleri olağanüstü MYK toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı.

Demirtaş, "Barbarca bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Çoğu üniversite öğrencisi 32 gencimizi kaybettik. Parti binalarımızın güvenlik tedbirlerini artıracağız. STK'lar da kendi güvenlik tedbirlerini artırsın" dedi.

Bu saldırının ardından medya organlarında HDP'ye karşı bir saldırı başlatıldığını kaydeden Demirtaş, "HDP'ye saldırmak, katliam kadar acıdır. Ülkenin siyaseti, medyası dahi böyle ortak bir acıyı birlikte yaşayamıyor. Bu insanlık adına utanç verici bir durum" dedi.

Elele vereceklerini ve demokrasi ile adaletten vazgeçmeyeceklerini ifade eden Demirtaş, "Kardeşliği büyüterek bu ülkede huzur içinde yaşayacağız" açıklamasında bulundu. 

MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Demirtaş, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. Demirtaş,

Demirtaş şunları söyledi: "TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Meclis başkanına çağrı yapıyoruz. Meclis başkanı derhal toplantıya davet etmelidir. Bizler de 80 milletvekili imzamızla hazırız. Parlamentoyu üç temel gündemle olağanüstü toplanmaya çağırıyoruz. Birincisi çözüm süreci. İkincisi Türkiye'nin Rojava bölgesiyle ilişkileri. Ne olacak, blütün bunları parlamentonun netleştirmesi. Dış politika ve IŞİD tehdidi de üçüncü konu. Parlamento yeni kurulacak hükümete yol gösterecek kararlar almalıdır. TBMM olup bitenlere sessiz kalamaz. 80 milletvekilimize ek olarak, 30 vekil daha imza verirse, parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırabiliriz. Barıştan yana olan milletvekillerini de imza vermeye çağırıyoruz. " 

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ'TAN 'UYANIK OLUN' UYARISI

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Suruç'ta açıklamalarda bulundu. 

Her ipucunu değerlendirdiklerini kaydeden Kurtulmuş, "DAEŞ'in ne kadar tehlikeli olduğunu en başından Türkiye dile getirdi. Vatandaşlarımızın hain tuzaklara karşı uyanık olmalarını istirham ediyorum" dedi.

Çok sayıda şüphe ve bilginin olduğunu, söz konusu bilgilerin somutlaşmış hale henüz gelmediğini belirten Kurtulmuş, ölü sayısını 31, hastanelerde tedavi gören yaralı sayısını da 32 olarak teyit etti. Kurtulmuş, 2 emniyet müfettişinin konuyu incelediğini söyledi. 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarının tamamı video haberde: 

Yukarı

Business HT×