BIST 100 9.142,40 % 0,69
USD/TRY 32,3843 % 0,12
EUR/TRY 35,0262 % 0,03
Piyasalar
9.142,40
% 0,69
32,3843
% 0,12
35,0262
% 0,03
1,0789
% 0,01
47,74
0,09
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Şirket haberleri

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler
BUSINESSHT 15 07 2015, 07:24

FİNANSBANK

Finansbank ikincil halka arz çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. SPK, Finansbank'ın halka arz başvurusunu ertelemeler nedeniyle işlemden kaldırdığını açıklamıştı.

Banka bugün yaptığı açıklamada, "Bankamız hisselerinin bir kısmının ikincil halka arzının piyasa şartlarının daha uygun olduğu ileri bir tarihe ertelenmiş olması sebebiyle SPK tarafından mevcut başvurumuzun bu aşamada işlemden kaldırılmasına karar verilmiştir. NBG ve Finansbank A.Ş., Finansbank A.Ş. paylarının bir kısmının halka arz işlemine ilişkin çalışmalarını devam ettirmekte olup halka arzın, piyasa şartlarına bağlı olarak ve Sermaye Piyasası Kurulu'nca uygun görülmesi kaydıyla ileriki bir dönemde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır."

HÜRRİYET

Hürriyet Gazetecilik, Hürriyet Medya Basım Hizmetler'i ile birleşmek üzere SPK'ya başvurdu. Borsaya yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Şirketimiz ve tamamı ödenmiş 3.800.000 Türk Lirası sermayesinde %100 oranında pay sahibi olduğumuz bağlı ortaklığımız Hürriyet Medya Basım Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.'nin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde Şirketimiz tarafından devralınması suretiyle Şirketimiz bünyesinde "kolaylaştırılmış usulde birleşme " yöntemi ile birleşilmesine ("Birleşme İşlemi") karar verildiği 10.07.2015 tarihli Özel Durum Açıklamamız vasıtasıyla kamuya açıkanmıştı. Sözkonusu Birleşme İşlemi ile ilgili olarak bugün (15.07.2015) gerekli belgeler ile birlikte Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK")'na başvuruda bulunulmuştur"

TÜRK HAVA YOLLARI

Türk Hava Yolları, uçak alımları için 3 milyar dolarlık kredi almak istiyor. 

OYAK

OYAK, 2012’de Akdeniz Kimya ve 2013 yılında Avusturya bazlı Chemson şirketlerini alarak dünya liderliğini elde ettiği stabilizatör sektöründen sonra, şimdi de Hollandalı Almatis’i satın alarak, özellikli alümina sektöründe de dünya lideri konumuna geldi. Almatis’le ilgili hisse devir sözleşmesi imzaladığını duyuran OYAK açıklamasında şirket ürünlerinin demir çelik, çimento, seramik, otomotiv, inşaat ve elektronik sektörlerinin üretim süreçlerinde kullanıldığı belirtildi. 

Hollanda merkezli Almatis,  ABD'de 4 fabrika ve bir rafinerisi, Almanya, Hollanda, Japonya, Çin ve Hindistan da birer fabrikası bulunuyor. Ayrıca kurumun Brezilya, ABD, Almanya, Hindistan, Japonya ve Çin’de satış ofisleri mevcut. Almatis 1,140 kişiyi  istihdam ediyor. 

TEKSTİLBANK

Sermaye Piyasası Kurulu, Tekstil Bankası AŞ'de (Banka) GSD Holding'in payların Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) tarafından satın alınması sonrasında ortaya çıkan ICBC'nin Banka'nın diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere zorunlu pay alım teklifinde bulunması amacıyla yapılan başvurunun olumlu karşılanmasına karar verirken, asgari pay alım teklifi fiyatının; 1 lira nominal değerli paylar için 2,11 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

 

ALTERNATİF BANK

Alternatifbank AŞ'nin Borsa İstanbul AŞ kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa duyurusunun KAP'ta yayımlanmasını müteakip Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacağını bildirdi.

DENİZBANK

Denizbank 550 milyon lirası bedelli ve 550 milyon lirası da bedelsiz olmak üzere toplamda 1 milyar 100 milyon liralık sermaye artırımı için Kurul'a başvurdu.

ARBUL ENTEGRE

Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri AŞ'nin (ARBUL) pay piyasasındaki fiyat ve miktar hareketlerinin incelenmesi sonucunda ARBUL pay piyasasında 3 ay süreyle brüt takas uygulanmasına karar veren SPK, yatırım kuruluşlarının bu süre içinde internet üzerinden emir kabul etmelerini de yasakladı.

DİGİTURK

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, iki yıldır fon tarafından yönetilen Digiturk’ün satışı için Katarlı beIN Media Grup ile ön protokol imzalandığını doğruladı. Ancak Hürriyet'in satış fiyatıyla ilgili olarak sorusuna, “Fiyatı henüz açıklayamam” cevabını verdi.

ADABANK

Adabank'ın sermaye piyasası faaliyetleri kendi talebi doğrultusunda, 3 Temmuz saat 18:00'den itibaren iki yıl süre ile geçici olarak durduruldu. Karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 3 Temmuz tarihli toplantısında alındı. Açıklama Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapıldı.

ELEKTRAL

Ürettiği otomatları İtalya, Polonya, Mısır, Azerbaycan, Suudi Arabistan, BAE, Umman, Türkmenistan ve İspanya’ya ihraç eden Elektral, Barselona Metrosu için de 50 otomat imal edecek. Elektral AŞ, İspanya’nın önde gelen turizm kenti Barselona’da metrolarda kullanılmak üzere akıllı telefon malzemeleri satışı yapacak otomatlar üretecek. 

SEYİTLER KİMYA

SPK Haftalık Bülteni'ne göre Seyitler Kimya Sanayi A.Ş. 8 milyon 400 bin TL sermaye ile halka açılıyor. Halka arz fiyatı ise 2,80 TL olarak belirlendi. 

Yukarı

Business HT×