BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5135 % -0,17
EUR/TRY 34,9343 % 0,23
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5142
% -0,16
34,9357
% 0,24
1,0718
% 0,17
44,89
-0,46
2.329,81
% 0,59
87,86
% -0,18
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

İnanması güç teoriler

İşte son dönemlerde ortaya atılan 5 inanması güç iddia

Son zamanların en akıl almaz komplo teorileri
BUSINESSHT 07 07 2015, 16:17

Özellikle işler kötü gittiğinde pek çok kişi olayları açıklamak için gizemli ve karanlık güçlerin devrede olduğuna ve kendi çıkarları için o kötü durumu yarattığına inanır. Basit bağlantılarla açıklanabilecek bu teoriler kulağa inanılmaz gelse de toplumun bazı kesimleri tarafından kabul görür. İşte son zamanlarda çıkan akıl almaz komplo teorileri:

ÇİN HİSSELERİNİ KARANLIK GÜÇLER DÜŞÜRÜYOR

Çin'de hisseler alınan hiçbir önleme aldırış etmeden üç haftada yüzde 25'ten fazla değer kaybedince, hükümet düşüşün ardında karanlık komplolar aramaya başladı.evletin ilk baktığı yer spekülatörler. Yetkililer geçen hafta piyasa manipülasyonlarını soruşturacaklarını ve manipülasyon yapanları sert şekilde cezalandıracaklarını açıkladı. Hatta 19 hisse açığa satış nedeniyle askıya alındı. Devlet medyası tarafından ortaya atılan iddialardan bir diğeri ise yabancı güçlerin Başbakan Xi Jinping'i ve Çin'in “ekonomik başarısını” hedef aldığı.

OBAMA TEKSAS'I İŞGAL EDECEK

ABD ordusunun 15 Temmuz itibariyle çeşitli eyaletlerde başlatacağı askeri tatbikat, federal hükümetin bu eyaletleri işgal edeceğine dair çok büyük bir paranoya dalgası tetiklemiş durumda. Kurgu senaryoya göre, tatbikatın yapılacağı yedi eyaletten ikisi “düşman,” ikisi “dost," ikisi ise arada. Planının kamuoyunu duyurulmasıyla düşman eyaletler olarak kurgulanan Teksas ve Utah'ın işagl edilceğine dair sosyal medya çok ciddi tartışmalar başladı. Tamamen tatbikat için yaratılmış bir kurgu olmasına rağmen operasyon pek çok kişi tarafından ciddiye alındı. Hatta Cumhuriyetçi başkan adaylarından Ted Cruz bile operasyon planında “endişe için sebep olduğunu ve belirsizlik bulunduğunu" söylemişti.

YUNANİSTAN KENDİ HİTLER'İNİ YARATACAK

2009'dan bu yana borçla boğuşan Yunanistan eurodan kopmanın kıyısına gelmişken, altı senelik süreçte ülkenin neden bu noktaya geldiğine dair pek çok teori dillendirildi. Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir ankete göre her dört Yunan'dan üçü ekonomik krizin çeşitli odaklar tarafından planlandığına inanıyor. İddiaya konu olan odaklardan biri “küresel finans sistemini ele geçirmek isteyen Yahudi bankacılar.” Bir başka inanılmaz iddia ise 1920'lerde hiperenflasyonla boğuşan Alman halkının ekonomi durumunu kötüleşmesiyle Nazileri desteklemesi gibi Yunan halkı da “çaresizlikle” yeni bir Nazi partisini iktidara taşıyacak. Böylece bir sonraki Hitler'i Yunanistan yaratacak.

KAYBOLAN MALEZYA UÇAĞINI UZAYLILAR VEYA PUTİN KAÇIRDI

Malezya Havayolları'na ait “MH370” sefer sayılı uçak içindeki 239 kişiyle kaybolalı bir yıldan uzun bir süre geçti, ancak hala ne uçağın kendisi ne de kaybolma sebebi bulundu. Geçtiğimiz ay hükümet de arama çalışmalarını durdurduğunu açıkladı. Olayın duyulduğu ilk andan itibaren ortaya pek çok akıl almaz iddia atıldı. Bunlardan biri uçağın “uzaylılar, zaman yolcuları veya öteki boyuttan varlıklar” tarafından kaçırıldığı. CNN'in yaptığı bir ankete göre Amerika'daki her 10 kişiden biri buna inanıyor. Bir diğer iddia ise uçağın hemen hemen her uluslararası olayın olağan şüphelileri ilan edilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin veya Kuzey Kore tarafından kaçırılmış olabileceği. Ayrıca ABD ordusunun kaçırıldığından korktuğu uçağı vurduğuna dair iddialar da konuşulmuştu. En inanılmaz teorilerden biri de aynı yıl içinde Ukrayna 'da vurulan MH17 sefer sayılı Malezya Havayolları uçağıyla MH370'in aslında aynı uçak olduğu.

NASA DÜNYAYI BEKLEYEN FELAKETİ GİZLİYOR

Yıllardır en çok dillendirilen iddialardan biri dünyanın çok büyük küresel bir felaketle karşı karşı olduğu ve Nasa'nın bunu herkesten sakladığıdır. Bu teori son zamanalrda bazı bloglarda ve sitelerde tekrar canlanmış durumda. İddiaya göre, statik elektrik sebebiyle dünyaya doğru yaklaşan bir gezegen var ve kutuplarda gözlenen pek çok gelişme bunu doğruluyor.

Yukarı

Business HT×