BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,4957 % -0,22
EUR/TRY 34,8994 % 0,13
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,4957
% -0,22
34,8994
% 0,13
1,0718
% 0,18
44,89
-0,46
2.328,89
% 0,55
87,74
% -0,32
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Zeybekci'den ödül açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi Ödül Töreni ile ilgili olarak, "Listenin oluşumunda hiçbir şekilde dahlimiz yoktur, liste tamamen TİM tarafından oluşturulmuş. Vicdanen rahatsız olacak hiçbir şeyi hayatım boyunca yapmadım. Dün de öyle bir şey yaptığım inancında değilim" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi Ödül Töreni ile ilgili olarak, "Listenin oluşumunda hiçbir şekilde dahlimiz yoktur, liste
AA 22 06 2015, 16:37

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi Ödül Töreni ile ilgili olarak, "Listenin oluşumunda hiçbir şekilde dahlimiz yoktur, liste tamamen TİM tarafından oluşturulmuş. Vicdanen rahatsız olacak hiçbir şeyi hayatım boyunca yapmadım. Dün de öyle bir şey yaptığım inancında değilim" dedi. 

Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili olarak TBMM'de kayıt işlemini yaptırdıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Dün katıldığınız ödül töreninde 17-25 Aralık'ta adı geçen Rıza Sarraf'a ödül verildi. Sizin de bu karede yer almanız eleştirilere yol açtı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" soruları üzerine Zeybekci, şöyle konuştu:

"Bazı şeyleri bence çok iyi değerlendirmek lazım. Ben adı geçen şirketin yönetim kurulu başkanını hayatımda ilk defa dün gördüm, simaen de tanımam. Oradaki listeyi belirleyen, ödül alınacak listeyi belirleyen hükümet değil. O liste kendiliğinden oluşur. İhracat yapan insanlara, sektörleri bazında birinci, ikinci ve üçüncülere verilen ödüllerdir. Ödül alan Sarraf'ın şirketi de birinci olmuş sektöründe. Biz o ana kadar orada bunu bilmiyorduk. Bilseydik ne olurdu, ayrı bir mesele...."

Zeybekci, "Bilseydiniz ne olurdu?" sorusuna, "İnsanlar ya masumdur ya da masum değildir, suçludur ve içeridedir. Adaletin huzurunda hesap verdiyse, gidip sonucuna katlanmıştır, mahkemededir veya mahkumdur. Bunu bu şekilde siyasetçilerin nerede olup olmayacağı, kimlerle yan yana resim çektirip çektirmeyeceğiyle ilgili bir değerlendirme yapacak olursak siyasi hayatı son derece zorlaştırırız. Sınırlarını son derece zorlarız. Bizim orada konuyla ilgili yapacağımız yorum; bizim listenin oluşumunda hiçbir şekilde dahlimiz yoktur, liste tamamen TİM Meclisi tarafından oluşturulmuş listedir. Zaten TİM'in de bir açıklama yaptığını duydum, okumadım, görmedim ama... Bence bu konu bizim, benim açımızdan ihracatta, sektöründe birinci olmuş olan bir şirketin yönetim kurulu veya bir temsilcisi olabilirdi. Benim için bu kadar" diye konuştu.

Vicdani olarak rahatsız olup olmadığı sorusuna Zeybekci, hayatında ilk kez gördüğü bir kişi olduğunu belirterek, "Vicdanen rahatsız olacak hiçbir şeyi hayatım boyunca yapmadım. Dün de öyle bir şey yaptığım inancında değilim" karşılığını verdi.

'TEK KRİTERİMİZ RAKAMLAR'

Zeybekci Twitter hesabından yaptığı açıklamada da şöyle dedi:

"Biz ekonomi bakanlığı görevimizi yaparken herkese hukuk çerçevesindeki performanslarına göre eşit mesafe de dururuz. Başka bir ölçümüz olamaz. Bugüne kadar tüm ihracatçılarımıza yüzlerce ödül verdik ve tek kriterimiz ihracat rakamları oldu. Bu faaliyetlerimiz sırasında hiçbir zaman firmalarımızı başka kriterlere göre sınıflandırmadık ve aksi bir duruma izinde vermedik."

Yukarı

Business HT×