BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3464 % 0,17
EUR/TRY 35,0965 % 0,07
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3465
% 0,17
35,0904
% 0,06
1,0791
% -0,34
47,65
-0,28
2.220,78
% 1,18
87,41
% 1,54
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

"AKP ile koalisyon yapmayacağız"

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş konuştu

Demirtaş: AKP ile koalisyon yapmayacağız
AA 09 06 2015, 12:43

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP ile koalisyon yapmayacaklarını açıkladı. Demirtaş, Türkiye'nin öncelikle AKP-CHP koalisyonunu tartışması gerektiğini söylerken, HDP olarak Türkiye'de kaosa izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Ankara'da bugün seçim koordinasyon, yarın Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarını yapacaklarını, ertesi gün de bütün adaylar ve seçilen arkadaşlarıyla bir araya geleceklerini anlatan Demirtaş, bu toplantılarda, seçimin sonuçlarını ve geleceğe dair planlamalarını ele alacaklarını kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, şunları aktardı:

"Biz üzerimizdeki sorumluluğu, yükü biliyoruz. Türkiye'de kaosa, gerilime, güvensizlik ortamına, istikrarsızlığa elbette izin vermeyeceğiz. Net olduğumuz durum şudur: Biz AKP'li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız. Öbür türlü nasıl bir seçenek ortaya çıkar? Bütün bunları tartışacağız. Fakat toplum birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk, bir görev vermiş aslında. Teamüller gereği de onun ilk seçenek olarak tartışılması lazım. AKP-CHP koalisyon seçeneği doğal olarak ilk tartışılması gerekendir. Bütün teamüller de bunu gerektirir. Toplum da oy verirken bunu aslında istemiş oldu bir şekilde. Halk birinci ve ikinci partiyi bu şekilde şekillendirerek, bir şeye işaret etmiş oldu. Tartışmalar nasıl yürüyecek? İzleyelim bir bakalım. Bizim HDP olarak, halkın omzumuza yüklediği görevin ve sorumluluğun farkında olduğumuzu ve taşıyacağımızı herkesin bilmesi lazım."

Bir gazetecinin "Size bir koalisyon teklifi gelirse ne yapacaksınız?" sorusuna Demirtaş, "Tamamını sonra gelirse tartışırız. Bakarız arkadaşlar" karşılığını verdi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BİTMEZ"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, MHP'nin, Çözüm Süreci'nin bitirilmesine yönelik talebinin hatırlatılması üzerine, "Çözüm Süreci bitmez arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Şafak Pavey ile VIP Salonu önünde karşılaştı. Seçim başarısından dolayı Demirtaş'ı kutlayan Pavey, "Birlikte iyi salladık diye düşünüyorum" diye konuştu. Demirtaş da "Umarım her şey daha iyi olacaktır. Hep birlikte daha iyisini başaracağız" şeklinde karşılık verdi.

Selahattin Demirtaş, daha sonra eşi Başak Demirtaş ile Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Ankara gitti.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına konuşan Pavey, Ankara'ya partisinin toplantısına gittiğini söyledi.

Yukarı

Business HT×