BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,4322 % 0,27
EUR/TRY 35,0075 % -0,03
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,4322
% 0,27
35,0108
% -0,02
1,0778
% -0,09
47,65
0,00
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Yaptırımlara devam

Almanya'nın Krün şehrindeki Elmau Sarayı'nda düzenlenen G7 Zirvesi'nin bildirisinde Kırım'ın Rusya'ya ilhakının bir kez daha kınandığı belirtildi

Almanya'nın Krün şehrindeki Elmau Sarayı'nda düzenlenen G7 Zirvesi'nin bildirisinde Kırım'ın Rusya'ya ilhakının bir kez daha kınandığı belirtildi
AA 09 06 2015, 06:56

G-7 liderleri, Ukrayna'nın doğusundaki anlaşmazlığa diplomatik bir çözümün bulunması için sarf edilen çabaları desteklediğinin altı çizerken, Rusya'ya yaptırımlara devam etme kararını yineledi.

Almanya'nın Krün şehrindeki Elmau Sarayı'nda düzenlenen zirvenin ardından yayımlanan bildiride, Kırım'ın Rusya'ya ilhakının bir kez daha kınandığı belirtildi. Bildiride, Rusya'nın, Ukrayna'daki ayrılıkçı güçleri desteklemeye son vermesinin ve Minsk Anlaşması'nı tamamen uygulamasının beklendiği vurgulandı.

Bildiride, son dönemde yaşanan göçmen kriziyle ilgili olarak, Akdeniz'de ve Bengal Körfezi'ndeki göçmen trajedilerine etkin bir çözüm bulunması gerekliliğinin altı çizildi. Bildiride, "Sınırlarımız ve sınırlarımızın ötesinde yapılan insan kaçakçılığını engellemek ve insan kaçakçılığıyla mücadele taahhüdümüzü bir kere daha vurguluyoruz. Mültecilere ve göçmenlere ev sahipliği yapan orta gelirli ülkelere yardımcı olma konusunda bütün devletlere çağrıda bulunuyoruz" denildi.

İsrail-Filistin sorununa ilişkin ise, G-7 liderleri, "İlgili bütün taraflara, iki devletin barış ve güvenlik içinde yaşaması temeline dayanan müzakere edilmiş bir çözüm için çalışmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Terörizmle ve aşırıcılıkla mücadelenin, uluslararası toplumun önceliği olarak kalmaya devam etmesinin gerekliliğine vurgu yapan bildiride, bu kapsamda IŞİD'e karşı Küresel Koalisyon'un çabalarının memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Bildiride, "Bu terör örgütüne karşı mücadeleyi kazanmak ve onun menfur ideolojisinin yayılmasını engellemek için verdiğimiz taahhüdün tekrar altını çiziyoruz" ifadelerine yer verildi.
İklim değişikliği ile ilgili olarak ise bildiride, bu yüzyılın sonuna kadar fosil yakıtların kullanımından uzaklaşılması gerektiği belirtildi.  

"RUSYA'YA YAPTIRIMLARA DEVAM" 

ABD Başkanı Barack Obama, G-7 Zirvesi'nde Ukrayna'daki iç karışıklıkların da gündeme geldiğine işaret ederek, "G-7 Ukrayna'yı desteklemeye devam edecek" dedi.

Ukrayna'nın ekonomisi ve demokrasisini güçlendirmesi için gereken ekonomik ve teknik desteğin sağlanacağını kaydeden Obama, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda şiddet uygulamaya devam ettiğini, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini belirtti.

İki yıldır G-7 zirvelerinin Rusya'sız yapıldığını hatırlatan Obama, "G-7'nin her üyesi Ukrayna'ya uyguladığı saldırgan tavırdan dolayı Rusya'ya uygulanan yaptırımlara devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel'de açıklamasında G-7 ülkelerinin Ukrayna'ya desteklerinin devam edeceğine işaret ederek, "G7 ülkelerinin Kiev'deki büyükelçiliklerinin Ukrayna'yı ülkedeki ekonomik reformların uygulanması ve yolsuzluğa karşı savaşılması için bir destek grubu kurmasını planlıyoruz" dedi.

Yukarı

Business HT×