BIST 100 9.711,59 % 0,69
USD/TRY 32,5127 % -0,13
EUR/TRY 34,7757 % -0,25
Piyasalar
9.711,62
% 0,69
32,5123
% -0,13
34,7803
% -0,24
1,0685
% -0,16
45,38
0,03
2.323,70
% 0,07
88,35
% -0,18
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara Gündemi: 18 Mayıs

7 Haziran genel seçimine sayılı günler kala, siyasi liderler şehir dışı temaslarına devam ediyor

Ankara Gündemi: 18 Mayıs
AYCAN ULUSAN 18 05 2015, 08:44

7 Haziran genel seçimine sayılı günler kala, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderleri şehirdışı temaslarına devam ediyor.

Son dönemde Erdoğan, miting havasında gerçekleşen toplu açılış törenlerine katılmayı sürdürüyor. Erdoğan bugün de Samsun'da olacak; burada halka hitap edecek.

Cumhurbaşkanının gündeminde bir kez daha kendisine ilişkin tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru gerçekleştren muhalefet liderlerinin olması bekleniyor.

Erdoğan'dan gelecek eleştirilere ise bugün Erzincan, Sivas ve Mersin'den yanıt gelecek. Zira, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün önce Erzincan, ardından Sivas'ta seçmenle biraraya gelecek.

HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş ise, Mersin'de halka hitap edecek. Muhalefet liderlerinin gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yönelik eleştirilerin yanı sıra, partilerinin seçim vaatlerinin yer alması bekleniyor.

Seçimler yaklaşırken, bakanlar ve milletvekilleri de önemli temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda bugün, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Diyarbakır'da bulunan seçim bürosunu ziyaret edecek.

Işık ve Yılmaz, "Yerli Malı Belgesi Tanıtımı ve KOBİ, Kadın ve Genç Girişimcilere Sağlanan Destekler Toplantısı"na katılacak. Ayrıca Işık ve Yılmaz, Diyarbakır Valiliği ve MES Yağ Fabrikası ziyaretlerinin ardından MİNA Galvanist ek tesislerinin açılış törenine katılacak, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Yönetim Ofisi'ni ziyaret edecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, Kayseri AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği istişare toplantısına katılacak.

Bugün ayrıca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Brüksel'de önemli temaslarda bulunacak. İki isim önce, Türkiye-AB Ortaklık Konseyi 53'üncü toplantısına katılacak, ardından Brüksel Başkonsolosluğu'nun yenilenen binasının açılışını gerçekleştirecek.

Bakan Bozkır, Büyüme, Yatırım ve Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ve İçişlerinden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Dimitris Avramopoulos ile de biraraya gelecek. Bakan Çavuşoğlu ise Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi yemeğine katılacak ve Houthalen Diyanet Eğitim Merkezi'ni ziyaret edecek.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu da bugün İstanbul'da önemli temaslarda bulunacak. Tekin, Pavey, Tanrıkulu ve Berberoğlu, seçim otobüsüyle İstanbul 2' bölge ilçelerini ziyaret edecek.

Yukarı

Business HT×