BIST 100 9.715,13 % 0,73
USD/TRY 32,5189 % -0,11
EUR/TRY 34,7967 % -0,19
Piyasalar
9.720,39
% 0,78
32,5256
% -0,09
34,7975
% -0,19
1,0688
% -0,13
45,35
0,00
2.325,65
% 0,16
88,51
% 0,10
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara Gündemi: 13 Mayıs

Bugün, Türkiye'nin en büyük maden kazasının 1'inci yıl dönümü. Hayatını kaybeden 301 madenci, Manisa'da tören ve etkinlikler ile anılacak

Ankara Gündemi: 13 Mayıs
AYCAN ULUSAN 13 05 2015, 08:47

Bugün, Türkiye'nin en büyük maden kazasının 1'inci yıldönümü. Facia geçtiğimiz yıl 13 Mayıs'ta yaşanmıştı.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen olayda 301 madenci hayatını kaybetmişti. Bugün de hayatını kaybeden madenciler Manisa'da düzenlenecek çeşitli tören ve etkinlikler ile anılacak.

Bu kapsamda, hem Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Kaymakamlık, hem de Maden İş Sendikası, bazı programlar hazırladı. Yapılan açıklamaya göre ilçede kitlesel bir yürüyüş yapılmayacak.

İlk tören saat 11.30'da anıt mezar olarak hazırlıkları yapılan ancak anıtı henüz tamamlanmayan mezarlıkta olacak. Faciaya ilişkin yargılamalar da devam ediyor. Bu kapsamda tutuklu sanıklar, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Ertan Ersoy, emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik. Tutuksuz yargılananlar ile birlikte toplam 45 sanık için adli süreç devam ediyor.

ERDOĞAN ARNAVUTLUK'TA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Arnavutluk'a resmi ziyarette bulunacak. Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından resmi törenle karşılanacak.

Programına göre, Başbakan Edi Rama, Meclis Başkanı İlir Meta, ana muhalefetteki Arnavutluk Demokrat Partisi lideri Lulzim Başa, Adalet Entegrasyon ve Birlik Partisi Başkanı Shpetim Idrizi ile görüşecek.

Erdoğan mevkidaşı ile Türkiye Arnavutluk Ortak İş Forumu'na da iştirak edecek. Bu programlarda cumhurbaşkanına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da eşlik edecek. 

MİTİNGLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Antalya'da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i ayrı ayrı kabul edecek ve NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşma yapacak. Sonrasında ise seçim turlarına kaldığı yerden devam edecek.

Davutoğlu bugün, Kütahya, Uşak ve Denizli'de halka hitap edecek. Başbakanın gündeminde bir kez daha muhalefet partilerine dönük eleştirilerin yer alması bekleniyor.

Eleştirilerin cevabı ise, bugün yurdun çeşitli bölgelerinden gelmeye devam edecek. Zira, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce Mersin'in ilçelerinde seçmenle biraraya gelecek, ardından Karaman'a geçerek, Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşma yapacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çorum, Amasya ve Tokat'ta Abide, Anıt ve Cumhuriyet meydanlarında düzenlecek mitinglerde halka hitap edecek. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, İstanbul'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak. 

BABACAN SARAYBOSNA İŞ FORUMU'NA KATILACAK

Bugün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, iki önemli toplantıda yer alacak.

Babacan, sabah saatlerinde Saraybosna'da İş Forumuna katılacak. Ardından akşam saatlerinde, 6'ıncı Uluslararası Yatırım Konferansı ile "Yeni Dönem Türkiyesi'nin Ekonomik Veri Altyapısı" konulu Bab-ı Ali Toplantısına iştirak edecek.

Türkiye İstatistik Kurumu ise sabah saatlerinde mart ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistikleri ile sanayi ciro endeksini açıklayacak.

Yukarı

Business HT×