BIST 100 9.090,53 % 0,12
USD/TRY 32,3670 % 0,07
EUR/TRY 35,0004 % -0,05
Piyasalar
9.087,60
% 0,08
32,3792
% 0,11
35,0150
% -0,01
1,0789
% 0,00
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara Gündemi: 12 Mayıs

7'nci Cumhurbaşkanı ve 12 Eylül darbesinin mimarı olarak anılan emekli Orgeneral Kenan Evren'in cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek

Ankara Gündemi: 12 Mayıs
AYCAN ULUSAN 12 05 2015, 08:55

Vefatının ardından, 7'nci Cumhurbaşkanı ve 12 Eylül darbesinin mimarı olarak anılan emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren için Genelkurmay Başkanlığı'nda basına kapalı bir tören düzenlenecek.

Evren'in cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmayacak. Ayrıca CHP, MHP, HDP ve AK Parti'den de katılım gerçekleşmeyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda önce, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ı kabul edecek. Ardından, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba'yı resmi törenle karşılayacak.

İkilinin baş başa ve heyetlerarası görüşmeleri sonrasında, iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar için tören düzenlenecek. Erdoğan, törenin ardından, mevkidaşıyla ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

SEÇİM MİTİNGLERİ SÜRÜYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitinglerine bugün Isparta ve Burdur'da devam edecek. Davutoğlu'nun gündeminde partisinin 12 yıllık icraatlarının yanı sıra, muhalefet partilerinin seçim vaatlerine ilişkin eleştirilerin yer alması bekleniyor.

Davutoğlu'ndan gelecek eleştirilere ise bugün Bartın ve Zonguldak'tan yanıt gelecek. Zira, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet Meydanı ve Madenci Anıtı önünde düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de bugün Nevşehir ve Aksaray'da olacak. Bahçeli, Türk Telekom önü ve Hükümet Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde seçmenle biraraya gelecek. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise İstanbul Aksaray Meydanı'nda halk buluşması etkinliğine katılacak. Muhalefet liderlerinin gündeminde partilerinin seçim vaatlerinin yanı sıra, hükümete yönelik eleştirilerin de yer alması bekleniyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ HAREKETLİ

Bugün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Brüksel'de kritik toplantılarda yer alacak. Zeybekci önce, AB Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Cecilia Malmström ile görüşecek. Ardından, uzun zamandır Türkiye'nin eleştiri oklarının hedefinde olan Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesine ilişkin mutabakat zaptının imza törenine katılacak.

Bugün ayrıca başkentten önemli istatistikler de gelecek. Sabah saatlerinde Merkez Bankası, mart ayı ödemeler dengesi verilerini açıklayacak. Yine aynı saatlerde TÜİK, mart ayına ilişkin dış ticaret endeksleri ile bu yılın ilk çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıklayacak. Hazine ise 2, 7 ve 10 yıl vadeli 3 tahvil ihalesi düzenleyecek.

Yukarı

Business HT×