BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5505 % -0,01
EUR/TRY 34,9120 % 0,14
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5505
% -0,01
34,9118
% 0,14
1,0712
% 0,10
45,35
0,00
2.320,24
% -0,08
88,37
% -0,06
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara Gündemi: 7 Mayıs

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ayrı ayrı görüşmeler yapacak. Başbakan Davutoğlu da her iki isimle Başbakanlık Konutu'nda biraraya gelecek

Ankara Gündemi: 7 Mayıs
AYCAN ULUSAN 07 05 2015, 09:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün önce TİKA toplu açılış törenine ve ardından, Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Sofrası"na katılacak. Sonrasında ise kritik görüşmeler gerçekleştirecek. Saray'a önce  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan gelecek. Erdoğan, Özel ve Fidan ile ayrı ayrı görüşmeler yapacak. Bugün ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu'da her iki isimle Başbakanlık Konutu'nda biraraya gelecek.

SEÇİM MARATONU SÜRÜYOR

7 Haziran genel seçimlerine bir ay kaldı. Parti liderinin seçim maratonu gittikçe hızlanıyor. Bu kapsamda bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl ve Elazığ'da partisi tarafından düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek. Davutoğlu'nun gündeminde partisinin 12 yıllık icraatlarının yanı sıra, çözüm süreci ve anayasa değişikliği başlıklarının yer alması bekleniyor. Ayrıca başbakanın muhalefet liderlerine dönük eleştirilerini de sürdürmesi beklentiler arasında.

Davutoğlu'ndan gelecek o eleştirilere ise Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yanıt gelecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün seçmene Tokat'tan seslenecek. HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş ise Tunceli ve Erzincan'da halkla biraraya gelecek. Her iki muhalefet liderinin de gündeminde seçim vaatlerinin yanı sıra, hükümete yönelik eleştirilerin de yer alması bekleniyor.

VEKİLLERİN PROGRAMI YOĞUN 

Bugün milletvekilleri yurdun çeşitli bölgelerinde önemli toplantılarda bulunacak. Başbakan Yardımcı Ali Babacan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve GYODER'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gelişen Kentler Zirvesi'ne ve Dünya gazetesinin işbirliğiyle düzenlenen "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni"ne katılacak.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Avcılar İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezi buluşmasına katılacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Enerji Projeleri Tanıtım töreninde yer alacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise İzmir'de önce Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelecek, bölgedeki esnafı ziyaret edecek. Sonrasında Manisa'da düzenlenecek mitinge katılacak.

Bugün ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MİLGES, MİLHES, YGDA ve MİLKANAT projeleri başlangıç töreninde bulunacak. Yıldız, AK Parti Gerede mitinginde yer alacak ve Dörtdivan ve Yeniçağa Belediye Başkanlıklarını ziyaret edecek.

Enerji Bakanı, partisinin Bolu Seçim Bürosu açılışında da yer alacak. Bugün İstanbul'da da oldukça önemli iki toplantı gerçekleşecek. Önce sabah saatlerinde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve OECD Mali İşler Komitesi Başkanı Masatsugu Asakawa, G-20 Uluslararası Vergi Sempozyumu'na katılacak. Yine aynı saatlerde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kanada Tarım Bakanı Gerry Ritz ile Türkiye-Kanada İş Konseyi Tarım Yuvarlak Masa Toplantısı'na iştirak edecek.

Öte yandan Ankara'da ekonomi gündemi de hareketli. Önce sabah saatlerinde Türkiye İstatistik Kurumu finansal yatırım araçlarının Nisan ayı reel getiri oranlarını açıklayacak. Öğleden sonra ise Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

Yukarı

Business HT×