BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara gündemi: 5 Mayıs

Parti liderleri ve milletvekilleri yaklaşan seçim için Anadolu temaslarını artırırken, ekonomi dünyasının gözü Merkez Bankası'ndan açıklanacak iki önemli veride olacak

Parti liderleri ve milletvekilleri yaklaşan seçim için Anadolu temaslarını artırırken, ekonomi dünyasının gözü Merkez Bankası'ndan açıklanacak iki öne
AYCAN ULUSAN 05 05 2015, 08:38

ERDOĞAN ŞEHİRDIŞI TEMASLARA DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün önce İstanbul ardından Tekirdağ'da olacak. Erdoğan, İstanbul'da IDEF 2015 12'nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarına katılacak; sonrasında ise
öğleden sonra Tekirdağ'a hareket edecek.

Burada 8'inci Mekanize Piyade Tugay ve Tekirdağ Garnizon Komutanlığı'nı, Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nı ve Tekirdağ Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra toplu açılış töreni dolayısıyla Beşyol Meydanı'nda halka hitap edecek.

Cumhurbaşkanının bugün bir kez daha gündeminde çözüm süreci, anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminin yer alması bekleniyor.

SEÇİM HAZIRLIKLARI

 7 haziran genel seçimlerine yaklaşık bir ay kaldı. Gelinen noktada tüm partiler seçim beyannamelerini açıkladı.

Beyannamelerle birlikte ekonomi savaşları da başlamış oldu. Özellikle muhalefet kanadından alt ve orta gelir gruplarına dönük ekonomi vaatleri ön plana çıktı. Muhalefet partileri vaatleri konusunda iddialı, ancak hükümet kanadı bu vaatlere ilişkin "kaynağı" sorgulamaya devam ediyor.

AK Parti, CHP, MHP ve HDP liderleri meydanlarda halkla biraraya gelmeye başladı. 7 Haziran takvimi işlerken, liderlerin kullandıkları dil de giderek sertleşiyor.

Bugün de parti genel başkanları Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde meydanlarda olacak. Bu kapsamda Başbakan Ahmet Davutoğlu Ardağan, Kars ve Iğdır'a gidecek; AK Parti mitinglerinde vatandaşlara seslenecek.

Davutoğlu'nun gündeminde ağırlıklı olarak muhalefet partilerine yönelik eleştirilerin yer alması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bugün izmir'de olacak. Kılıçdaroğlu önce, Buca Gölet'te milletvekili adaylarıyla bir araya gelecek; sonrasında Kasaplar Meydanı temel atma töreninde bulunacak. Partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışını gerçekleştirecek olan Kılıçdaroğlu, Tepecik'te Romanların Hıdırellez şenliğine de katılacak.

Son olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'da, bugün partisince kocaeli Perşembe Pazarı Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılacak. Demirtaş'ın da gündeminde ağırlıklı olarak seçim vaatlerinin yanı sıra, çözüm sürecinin yer alması bekleniyor.

VEKİLLER DE TURDA

Bugün milletvekilleri de farklı şehirlerde önemli toplantılarda yer alacak.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır İstanbul'da, "AB yolunda Türk kadını" temalı toplantının yanı sıra esnaf ziyaretinde bulunacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'da yine İstanbul'da, 12'inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılış törenine katılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, Şile'de, Bahar Temizlik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek programda yer alacak.

Şehir dışı temaslarda bulunacak bir diğer isim de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız. Yıldız,Yozgat'ta partisinin seçim bürosu açılışında bulunacak ve sonrasında esnaf ziyareti gerçekleştirecek.

İKİ ÖNEMLİ VERİ

Bugün ayrıca başkentten iki önemli veri de açıklanacak. Sabah saatlerinde Merkez Bankası, nisan ayı aylık fiyat gelişmeleri raporunu açıklarken; Türkiye İstatistik Kurumu İstatistiklerle Aile, 2014" bültenini yayımlayacak.

Öğleden sonra ise Merkez Bankası bu kez reel efektif döviz kuru endeksini açıklayacak.

Yukarı

Business HT×