BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,4861 % -0,25
EUR/TRY 34,9330 % 0,23
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,4861
% -0,25
34,9330
% 0,23
1,0730
% 0,29
44,89
-0,46
2.331,98
% 0,68
88,42
% 0,45
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Babacan yurtdışı seyahatlerine devam ederken, gözler Başbakan Davutoğlu'nun açıklayacağı yargı reform paketinde

Ankara gündemi
AYCAN ULUSAN 17 04 2015, 08:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Babacan yurtdışı seyahatlerine devam ederken, gözler Başbakan Davutoğlu'nun açıklayacağı yargı reform paketinde.

ERDOĞAN KAZAKİSTAN'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan'da resmi temaslarına devam ediyor. Resmi ziyaretinin ikinci gününde, temaslarını Şimkent ve Türkistan şehirlerinde sürdürecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Türkistan'da Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'ni, Diyanet İşleri Başkanlığınca yaptırılan Hoca Ahmet Yesevi Camisi'ni ve Ahmet Yesevi Üniversitesi'ni ziyaret edecek.

Ardından Cumhurbaşkanı, Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde kendisine tevdi edilen fahri doktora unvan törenine katılacak.

Daha sonra ise Ahıska Türkleri'nin temsilcilerini kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev'in ev sahipliğinde gerçekleşecek resmi akşam yemeğinin ardından Türkiye'ye hareket edecek.

YENİ YARGI REFORMU PAKETİ

 Yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ve verimliliğinin artırılması amacıyla hazırlanan yol haritası, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kamuoyuna ilan edilecek.

Belgedeki hedefler arasında, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit düştüğü saldırı sonrası çok tartışılan adliyelerin idari yapılarında değişiklik de bulunuyor.

Bu kapsamda, adliyelerin fiziki kapasiteleri iyileştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, başta büyük adalet sarayları olmak üzere adliyelerde basın ve halkla ilişkiler bürolarının kurulması, yüksek mahkemelerin tamamında "basın sözcülüğü" kurumu oluşturulması ve hakimler ile savcıların idari-mali konulardaki görev ve sorumluluklarının azaltılması planlanıyor.

Bunların yanı sıra, mahkeme ve savcılık teşkilatlarının adliye içindeki konum ve mekanlarının yeniden yapılandırılması da öngörüler arasında. Bu kapsamda güvenlik konusunun da değerlendirilmesi bekleniyor. Gerekirse, sadece başsavcılıkların genelgeleriyle değil, adliyeye girenlerin aranması dahil işlemlerin mevzuatta değişiklikle düzenlenmesi planlanıyor.

Başbakan Davutoğlu'nun sabah saatlerinde yargı reformuna ilişkin detayları kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

BABACAN'IN ABD TEMASLARI DEVAM EDİYOR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bugün de ABD'deki temaslarını sürdürecek. Babacan, önce G20 aile fotoğrafına katılacak ve "G20 Dönem Başkanı" sıfatıyla, Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Ardından ise, "Küresel bir Yönetim Mekanizmasına Doğru" konulu B20 (Business 20) konferansında konuşacak. Burada babacan'dan küresel ekonomik gelişmelere ilişkin önemli değerlendirmeler gelmesi bekleniyor.

Yukarı

Business HT×