BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5430 % 0,02
EUR/TRY 34,9114 % -0,18
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5407
% 0,01
34,9123
% -0,17
1,0719
% -0,10
44,89
0,00
2.332,45
% 0,00
89,31
% 0,34
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara Gündemi: 15 Nisan

7 Haziran genel seçimlerinde geri sayım sürürken başkentte de hareketlilik artıyor. Bugünden itibaren partiler seçim beyannamelerini açıklamaya başlıyor

Ankara Gündemi: 15 Nisan
AYCAN ULUSAN 15 04 2015, 08:52

7 Haziran genel seçimleri için geri sayım yaklaştıkça başkentte de hareketlilik artmaya devam ediyor. Bugünden itibaren çalışmalar daha da hız kazanacak; zira Partiler seçim beyannamelerini açıklamaya başlayacak.

İlk açıklama bugün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan gelecek. Davutoğlu sabah saatlerinde Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'na katılacak. Beyannamede en çok merak edilen konulardan biri başkanlık sistemine ilişkin detaylar.

Davutoğlu son yaptığı açıklamada bu kısmı bizzat kaleme aldığını ifade etti. Bugün de konuşmasında önce Türkiye için parlamenter sistemin sıkıntılarına değinmesi, ardından ise bu çerçevede başkanlık sisteminin neden gerekli olduğunu açıklaması bekleniyor. Ayrıca AK Parti Seçim Beyannamesi'nde anayasa değişikliği ve özgürlük vurgusunun yanı sıra, partinin 12 yıllık icraatları ve istihdamı arttırmaya dönük atılacak adımların da öncelikli başlıklar arasında yer alması bekleniyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ HAREKETLİ

Bugün Ankara'da özellikle de ekonomi gündemine ilişkin önemli gelişmeler yaşanacak.

Önce sabah saatlerinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2015 Yılı Ocak-Mart Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısı düzenleyecek. Şimşek'in bu toplantıda başta Dolar'da yaşanan hareketlilik olmak üzere gündeme ilişkin soruları da yanıtlaması bekleniyor.

Yine aynı saatlerde Türkiye İstatistik Kurumu'ndan önemli veriler de açıklanacak. TÜİK, Ocak ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini kamuoyuyla paylaşacak.

Öğleden sonra ise Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait maden ruhsatı ve maden sahasının özelleştirme ihalesi gerçekleştirilecek. 

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerini kabulünde oldukça önemli açıklamalarda bulundu; gündeminde kurdaki yükseliş yer aldı.

Dolar'ın tarihi rekorunu değerlendiren Erdoğan, "Kurlarda yaşanan hareketi ihracatçılarımızın en kısa zamanda fırsata dönüştüreceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanının eleştiri oklarının hedefinde ise TÜSİAD vardı. Erdoğan; TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes'ı iş dünyasını tedirgin etmekle suçladı, bazı uyarılarda bulundu.

Bugün de Erdoğan, sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Kazakistan'a hareket edecek. Cumhurbaşkanının havalimanında basın mensuplarıyla biraraya gelmesi bekleniyor. Yapılacak açıklamalarda kur hareketliliği ve TÜSİAD'a ilişkin yeni değerlendirmelerin gelmesi mümkün. Ayrıca, Papa'nın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesinin ardından, gözler bugün  Ermeni Tasarısı'nı oylayacak olan Avrupa Parlamentosu'nda olacak. Parlamentonun başkan yardımcısı, tasarının kabul edileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan'ın Kazakistan ziyareti öncesinde bu konuya ilişkin de açıklamalarda bulunması bekleniyor. 

Yukarı

Business HT×