BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3645 % 0,06
EUR/TRY 35,0060 % -0,03
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3672
% 0,07
35,0067
% -0,03
1,0789
% 0,01
47,65
-0,28
2.229,87
% 1,60
87,48
% 1,61
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara gündemi

Ankara'da gündemin ana maddesinin Berkin Elvan davası savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybetmesi olması bekleniyor. Yurt çapındaki elektrik kesintisine dair gelişmeler de takip ediliyor

Ankara'da gündem hareketli
AYCAN ULUSAN 01 04 2015, 08:44

Ankara'da gündemin ana maddesinin Berkin Elvan davası savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybetmesi olması bekleniyor. Yurt çapındaki elektrik kesintisine dair gelişmeler de takip ediliyor. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ROMANYA'DA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Slovakya gezisinin ardından bugün Romanya'da önemli temaslarda bulunacak. Erdoğan önce, Bükreş Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek, ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis tarafından resmi törenle karşılanacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Iohannis ortak basın toplantısı düzenleyecek. Romanya Cumhur Başkanı ile yapılacak görüşmenin ardından ise Erdoğan bu kez Başbakan Victor Ponta ile Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya gelecek. Baş başa görüşmenin ardından anlaşma imza töreni de yapılacak. Bu görüşmelerin ardından Türkiye-Romanya İş Forumu'nda iş dünyası temsilcilerine hitap edecek Erdoğan, bu ülkede yaşayan Türkleri de kabul edecek. Cumhurbaşkanının akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

ENERJİ BAKANI YILDIZ TÜRKİYE'YE DÖNDÜ 
Dün saat 10:36'da yurt genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdiği yurtdışı temaslarını yarıda bırakarak Türkiye'ye döndü. Yıldız, gece geç saatlerde Ankara'da konuya ilişkin oluşturulan kriz masasından bilgi aldı. Türkiye genelinde yaşanan kesintilerin nedenlerine ilişkin henüz resmi ve kesin bir açıklama gelmedi. Bugün Enerji Bakanı Taner Yılız'dan konuya ilişkin değerlendirmelerin gelmesi beklentiler arasında.

SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ ŞEHİT OLDU
Başkentte bugün ağırlıklı olarak Çağlayan Adliyesi'nde yaşananların gündemde olması bekleniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu son açıklamasında, adliyelere girişteki güvenlik zaaflarına dikkat
çekti; "bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için yasal düzenlemeler yapılacak" diye konuştu. İşte bugün de konuya ilişkin atılacak adımların detayarı üzerine değerlendirmeler gelmesi bekleniyor.

TBMM'DE HAREKETLİLİK
Mecliste hareketlilik öğleden sonra başlayacak. Genel Kurul'da Nükleer Enerji Anlaşmasını da içeren uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları ele alınacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise, son dönemde sıklıkla gündeme taşınan Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu'nda sunum gerçekleştirecek.

Yukarı

Business HT×