BIST 100 9.065,76 % 2,94
USD/TRY 32,3160 % 0,07
EUR/TRY 35,1278 % 0,16
Piyasalar
9.065,76
% 2,94
32,3160
% 0,07
35,1278
% 0,16
1,0811
% -0,16
47,68
-0,25
2.207,41
% 0,58
87,22
% 1,31
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Başkent Gündemi: 31 Mart

TBMM'de parti grup toplantıları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Slovakya temasları izlenecek

Ankara gündemi: 31 Mart
AYCAN ULUSAN 31 03 2015, 08:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya temaslarının ardından bugün Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak. İkili önce baş başa görüşecek, ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek. Sonrasında ise Erdoğan ve Kiska, ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. İki Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye-Slovakya İş Forumu'na katılarak burada konuşmalarını gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovakya temasları kapsamında, Başbakan Robert Fico ve Milli Konsey Başkanı Peter Pellegrini ile de ayrı ayrı görüşecek.

TBMM'DE PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

Bugün her salı olduğu gibi mecliste partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Seçimler dolayısıyla MHP ve HDP grupları toplanmayacak, ancak AK Parti ve CHP biraraya gelecek. Dün başkent gündemine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık ettiği Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı damga vurmuştu. Başkent kulisleri toplantıda emeklileri de kapsayan yeni istihdam paketinin ele alındığını konuşuyor. aslında o paketin gelecek hafta Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanması bekleniyordu ancak edinilen bilgilere göre Davutoğlu paketin bir kısmını bugün partisinin grup toplantısında açıklayacak. Ayrıca toplantının gündeminde seçim bşlığının da yer alması bekleniyor. CHP'de ise ön seçim yankıları sürüyor. Bugün de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun meclis kürsüsünden sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Ayrıca CHP'nin seçim vaatlerinin de bugün grup toplantısında gündeme gelecek başlıklardan olması beklentiler arasında.

SEÇİM SÜRECİ İŞLİYOR

Başkent'te partilerin seçim çalışmaları hız kazandı. Partiler aday listelerine son şekillerini vermeye devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin seçim çalışmalarını AK Parti Genel Merkezi'nden yürütüyor. Bugün de çalışmalar devam edecek.

Davutoğlu'nun, listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na verileceği 7 Nisan taririne kadar AK Parti Genel Merkezi'nde olması bekleniyor. Bu noktada CHP'nin diğer partilerden bir adım önde olduğunu söylemek mümkün zira partide ön seçim tamamlandı. Şimdi ise sonuçların değerlendirilmesine devam ediliyor. MHP'de seçim çalışmalarının hız kazandığı partiler arasında. Seçim komisyonu 700'den fazla aday başvurusunu tek tek inceliyor. Bir yandan da il teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmaya devam ediliyor.

Listelerin 7 Nisan tarihinde son şeklini alması bekleniyor.

Yukarı

Business HT×