BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3476 % 0,17
EUR/TRY 35,1149 % 0,13
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3476
% 0,17
35,1149
% 0,13
1,0797
% -0,28
47,65
-0,28
2.214,40
% 0,89
87,26
% 1,38
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Özgecan cinayetine en sert ceza

Başbakan Davutoğlu, Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili olarak, "Burada, ağırlaştırılmış müebbet hapis, hiçbir iyi hal vesaire gibi indirime tabi olmayacak şekilde ciddi bir ceza söz konusu" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Özgecan Aslan cinayetini işleyenler en sert cezayı hakediyor" dedi.
AA 17 02 2015, 11:15

Başbakan Ahmet Davutoğlu, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Mersin'de vahşi bir cinayete kurban gitmesi ile ilgili olarak, "Bu konuda hiçbir ceza, böyle bir suçun karşılığı değil. İnsanlık vicdanı ötesinde bir suçtan bahsediyoruz. O açıdan bu infiali, bu yaklaşımı hepimiz paylaşıyoruz. Ancak bu konularda, adaletimizin, Türk yargısının vereceği ceza, meri hukuka göre en şiddetli ceza olacaktır" dedi.

Yaşanan vahşetin, dramın toplumdaki yankısına değinen Davutoğlu, "Özgecan hepimizin kızıdır. Hepimiz bu olaydan tabiri caizse hisseyab olduk, etkilendik. Bu konuda hiçbir ceza, böyle bir suçun karşılığı değil. İnsanlık vicdanı ötesinde bir suçtan bahsediyoruz. O açıdan bu infiali, bu yaklaşımı hepimiz paylaşıyoruz. Ancak bu konularda, adaletimizin, Türk yargısının vereceği ceza, meri hukuka göre en şiddetli ceza olacaktır. Bundan kimsenin tereddüdü olmaması gerektiğini düşünüyorum. Nihai karar yargıya aittir."

'YARGI GEREKENİ YAPACAKTIR'

Türk Ceza Kanunu'nda geçen yıl yapılan düzenlemelerle cinsel içerikli suçlar, taciz ve diğer suçlarla ilgili cezaların ağırlaştırıldığını hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Burada, ağırlaştırılmış müebbet hapis, hiçbir iyi hal vesaire gibi indirime tabi olmayacak şekilde, 36 yıl ağırlaştırılmış müebbet hapsin karşılığı olmak üzere, hücre hapsi de dahil olmak üzere ciddi bir ceza söz konusu. Kamuoyunda değişik görüşler beyan edilebilir ancak bugünkü hukuki altyapıda, hukuki çerçevede en sert cezayı bu saldırganların hak ettiğine inanıyoruz. Bu ortak kanaati Bakanlar Kurulumuzda da bütün arkadaşlarımız paylaştı. Yargının bu konudaki gerekeni yapacağına inancımız sonsuzdur."

TÜRKİYE'DE 131 KADIN KONUKEVİ VAR

Başbakan Davutoğlu, şu anda 131 kadın konukevi bulunduğunu, kadına karşı şiddeti önleme ve izleme merkezlerinin de Türkiye geneline yayıldığını anlattı. Bu merkezlerin 14 ilde bağımsız binalarda, diğer illerde ise il müdürlükleri çerçevesinde görev yaptığını kaydeden Davutoğlu, toplumun tüm katmanlarına yayılmış ciddi bir faaliyet içinde olduklarını anlattı.

Davutoğlu, bütün vatandaşlara da çağrıda bulunmak istediğini dile getirerek, herkesin, bu meselenin ortak bir mesele olduğu bilinciyle hareket etmesini istedi. Hükümet olarak her türlü tedbiri alacaklarını bildiren Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Türk yargısı bu konuda en şiddetli cezaları verebilir. Ama daha ev ortamında başlamak üzere eğitimde ve her yerde şiddet kültürüne karşı yeni nesilleri bilinçlendirmek en doğru yöntemdir. Bu anlamda çok geniş bir toplumsal seferberlik yapmayı planlıyoruz. Toplumun her katmanına, kadına karşı şiddet dışında, bütün şiddet kültürünün yok edilmesi için çok geniş kapsamlı bir faaliyet temposu içine gireceğiz."

Yukarı

Business HT×