GÜNCEL

İlklerin YAŞ toplantısı sona erdi

Yaklaşık iki buçuk saat süren YAŞ toplantısı sona erdi. 12 general ve amiral emekliye sevk edildi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. 2,5 saat süren YAŞ toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şu açıklamalarda bulundu:

"Dokuz general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. 41 albay ise general/amiralliğe yükseltildi. 12 general/amiral kadrosuzluktan emekliye sevk edilmiştir. 215 olan general/amiral sayısı 244 olacaktır. 13 generalin görev süreleri 1 yıl, 383 albayın görev süreleri 2 yıl süreyle uzatıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal oramiralliğe, İkinci Ordu Komutanı Metin Temel orgeneralliğe terfi ettirildi."

Anıtkabir’de düzenlenen tören sonrası başlayan YAŞ toplantısına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı.

Genelkurmay Başkanı olarak önceki YAŞ toplantılarına katılan Hulusi Akar toplantıya ilk defa Milli Savunma Bakanı olarak, Genelkurmay Başkanı olarak da Orgeneral Yaşar Güler katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da YAŞ toplantısına ilk defa katıldı.