GÜNCEL

"Türkiye ile aramızdaki ihtilafları çözüyoruz"

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova'dan açıklama

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye konusunda Türkiye ile aralarındaki fikir ayrılıklarını çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye ve Rusya arasında Suriye'deki siyasi çözüm süreciyle ilgili bazı ihtilaflar bulunduğunu ancak bunların çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Zaharova, "Türk meslektaşlarımızla bu doğrultuda başta Astana olmak üzere farklı formatlarda aktif olarak çalıştığımızı biliyorsunuz. Tüm konularda ortak görüşe sahip değiliz, fikir ayrılıkları mevcut ancak bunları çözüme kavuşturuyoruz" dedi.

Zaharova, Türkiye'nin Suriye ve bölgede siyasi çözüme katkı sunma konusunda son derece büyük bir önem taşıdığını düşündüklerini de belirtti.

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Askeri Teknik İşbirliği'nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin de S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı konusunda Türkiye ile tüm konuların çözüldüğünü belirterek, “Teslimatların 2019 sonu veya 2020 başında yapılacağını öngörüyoruz.” dedi.

Kojin, S-400’lere ilişkin kontratın Türkiye ile Rusya arasında önümüzdeki günlerde imzalanabileceğini söyledi.

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞININ ÖZELLİKLERİ BELLİ OLDU