GÜNCEL

Papa'dan Kudüs çıkışı: Saygı duyun

Papa, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı için "Kudüs'ün şimdiki statüsüne saygı gösterin" dedi.

Papa Francis, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs hakkında beklenen kararına saatler kala yaptığı açıklamada, kentin "statükosu" için saygı gösterilmesini istedi ve Ortadoğu'da gerilimin artmasının dünyadaki çatışmaları yeniden alevlendireceğini söyledi.

Önde gelen Amerikalı yetkililerin belirttiğine göre Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD büyükelçiliğinin bu kente taşınması sürecini başlatma kararını bugün açıklaması bekleniyor.

Bu kararın ABD'nin onlarca yıldır izlediği politikayı tersine çevireceği ve Ortadoğu'da yeni şiddet olaylarının yolunu açma tehlikesi yaratacağı belirtiliyor. 

İSLAM TEŞKİLATI OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA GİDİYOR

 

Halkla yaptığı haftalık görüşmesinde Papa Francis, herkesin Birleşmiş Milletler'in Museviler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar için kutsal olan Kudüs kenti hakkındaki kararlarına saygı göstermesini istedi.

"Yürekten yaptığım bir çağrıyla, herkesin BM'nin ilgili kararları uyarınca, kentin şu andaki statüsüne saygı göstermeyi taahhüt etmesini istiyorum."

Halktan binlerce kişinin dinlediği konuşmasında Papa Francis, "Zaten gerilimli ve pek çok zalim çatışmaya sahne olan küresel görünüme yeni gerilimler eklenmesini engellemek için akıl ve temkinin hakim olacağını umuyorum" dedi.

Dinler arası diyalog ve sivil toplumda saygıdan söz eden Papa, "Bu diyalogun baş şartı, nerede olursa olsun herkesin haklarına saygı göstermektir" dedi. 

BAŞBAKAN: TRUMP'IN NİYETİ HUKUK DIŞI