GÜNCEL

Hisseleri eriyen Genel Energy'e şimdi de rezerv şoku

Genel Energy, Kuzey Irak’ta Taq Taq sahası için rezerv tahminlerini yüzde 50'ye yakın aşağı yönlü revize etti

Geçen hafta en büyük yatırımcısının çıkışıyla gündeme gelen Genel Energy, Kuzey Irak’ta Taq Taq sahası için rezerv tahminlerini de yarı yarıya düşürdü.

Şirket 2011 ortası itibariyle kanıtlanabilir rezerv miktarını 683 milyon varilden 356 milyon varile indirdi.

Genel Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tony Hayward da revizyonun "hayal kırıklığı" yarattığını söyledi. 

Kuzey Irak’ta Taq Taq sahasında petrol çıkaran ve ortakları arasında Çukurova’nın patronu Mehmet Emin Karamehmet ile Mehmet Sepil’in olduğu Genel Energy’nin hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 31,8 eridi.

2013 yılında piyasa değeri Londra Borsası’nda 4,8 milyar dolara kadar çıkan Genel Energy dün itibarıyla sadece 472 milyon dolardan işlem görüyordu. Yani aradan geçen iki yılda Genel Energy’deki kayıp, 4,5 milyar doları buldu. Bu sırada ilk giden büyük ortak Mehmet Sepil oldu.

Son yıllarda petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş, bölgedeki terör tehdidi ve kaos, Suriye’deki gelişmeler ve saldırı nedeniyle adeta yere yapışan Genel Energy’yi kurucu ortaklarından Mehmet Sepil dün itibarıyla resmen terk etti. Şirketin yüzde 14 hissesini elinde bulunduran Sepil’in şirketi Elysion, 22 Eylül 2015’ten itibaren partiler halinde yaptığı satışlar sonrasında 24 Şubat 2016’da hisselerini “sıfırladı”. Sepil’in hisselerini satıp çıktığı haberi Londra Borsası tarafından dün resmen açıklandı. 

GENEL ENERGY'NİN DEĞERİ ERİYİNCE EN BÜYÜK YATIRIMCI ÇIKTI