GÜNCEL

Erdoğan: Başımıza Rusçu kesildiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'yla devam eden gerilimde Ankara'nın tavrını eleştirenleri kınadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'yla devam eden gerilimde Ankara'nın tavrını eleştirenleri kınadı.

Konya'da raylı sistem açılışı ve 72 adet tramvay taşıtının hizmete alım töreninde konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin başı hangi ülke ile sıkıntıya düşse gidip o ülkenin yanında saf tutanları ibretle izliyoruz. Rusya ile yakın ilişkiler kurduğumuzda bizi batıya sırtımızı dönmekle suçlayanlar vardı. Şimdi de Rusya ile bir gerilim yaşıyoruz. Bunlar hemen başımıza Rusçu kesildiler. Bizi İrancı olmakla itham edenler aramızda görüş ayrılığı olunca İrancı kesildiler. Aynı durum tüm dünyaya uyarlanabilir" dedi.

Erdoğan, "Böyle dönemler herkesin eteğindeki taşları döktüğü günlerdir. Bu ülke ile bu millet ile hiçbir aidiyet bağı hissetmeyenlerin hezeyanlarını her gün duyuyorsunuz" diye konuştu.

Erdoğan başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Cumhurbaşkanı, "Türkiye'nin topyekün değişime ihtiyacı var. Biz bunun için yeni Türkiye diyoruz. Önümüzdeki dönem yeni Türkiye'nin adım adım inşası olacak. Yeni Türkiye'de derken, yeni anayasa, başkanlık sistemi tartışılmalı derken asla kendi ikbalimizi düşünerek söylemiyoruz. Milletim hamdolsun bu fakiri bir faninin görebileceği bütün makamlara getirdi. Türkiye'yi doğrudan milletin oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olma şerefine nail oldum. Bir insan daha ne sisteyebilir ki? Benim bu ülkenin daha iyi yönetilmesi gibi bir derdim var. Bu sistemle Türkiye daha fazla yoluna devam edemez" ifadelerini kullandı.