GÜNCEL

Görev Davutoğlu'nda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdi. 

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul ederek, 63 üncü Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmişlerdir' denildi.

Davutoğlu da öğle saatlerinde görevin kendisine gün içinde verilmesini beklediklerini açıklayarak, "Cumhurbaşkanının görevlendirmesini beklemeden muhtemel koalisyon için komisyonlar kurduk, bu komisyon çalışmalarının raporlarını dün aldım" derken hem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hem de MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceğini söylemişti.

Başbakan Davutoğlu, "Pozisyonlarını doğrudan dinleyeceğim" diye konuştu. 

Duvar örme çabalarıyla siyasetin inşa edilemeyeceğini ifade eden Davutoğlu, "Cumhurbaşkanlığı makamını tartışma konumu yaptırmayız" dedi. 

ANKARA KULİSLERİNİN 4 ERKEN SEÇİM SENARYOSU

Cuma ve cumartesi günleri Bosna Hersek'te olacakları için görüşmelerin muhtemelen gelecek hafta içinde gerçekleşeceğini söyleyen Davutoğlu, bayram öncesi ilk tur görüşmeleri yapmayı planladığını söyledi.

Davutoğlu, "Şeffaf bir şekilde görüşeceğiz ve yapıcı olacağız. Sağlıklı ve iyi işleyen bir ortaklık için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Dosyalarımız hazır, kim neyi konuşmak istiyorsa onu konuşmaya hazırız. Eğer bütün yollar tükenirse tekrar milli iradeye gideriz ama tükenmeden yeni arayış içinde olmayız" diye konuştu. 

Davutoğlu konuşmasında küresel ekonomideki gidişatı da değerlendirdi. Küresel ekonomideki krizleri gördüklerini söyleyen Davutoğlu, yönetim boşluğuna izin vermeyeceklerini söyledi. 

Davutoğlu yatırımlarda hiç bir gecikme olmayacağını söyledi. 

BAHÇELİ: MHP GEREKLİ FEDAKARLIĞI GÖSTERECEKTİR

Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon görüşmeleri öncesinde partisinin siyasi istikrarsızlık yaşanmaması için gereken fedakarlığı göstereceğini ifade etti.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, "MHP daha önce ortaya koyduğu ilkelere bağlı olmakla birlikte, riayet ve refakat gördüğü takdirde Türkiye'nin siyasi istikrarsızlık yaşamaması için beklenilen fedakârlıkları çekinmeden gösterecektir. İhtiyaç duyulan hoşgörü ve diyalog atmosferi demokratik sabır ve uzlaşma dinamiklerinin aktif hale getirilmesiyle kalıcı sonuçlarını kısa zaman içinde verecektir" dedi.