FOREX

Altın iki ayın en yüksek seviyesinde

Asya ve petrol piyasalarındaki tedirginlik altın fiyatlarına yarıyor. Altın, güvenli liman alımları ile iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Petrol fiyatlarının yeniden 30 dolar altını görmesi ve buna bağlı olarak küresel hisse senetlerindeki düşüşün ardından riski daha az olan altına talep giderek artıyor. Güvenli liman alımlarının desteği ile altın, iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Spot altının ons fiyatı TSİ 16:40 itibariyle bin 111 seviyesine çıktı. Altın, 2016'da MSCI Tüm Ülkeler endeksinin yüzde 10 düşmesi ile birlikte yüzde 5,2 değer kazandı.

Avustralya merkezli yatırım firması Argonaut Securities Analisti Helen Lau, Bloomberg'e yaptığı açıklamada "Hisse senedi piyasalarında risk var, bu yüzden güvenli liman talebindeki bu artışı görüyoruz. Fonlar, exchange traded fonlara (ETF) akıyor ve bu durum yatırımcı talebinin artmasını sağlayacak" dedi.

26-27 Ocak'ta toplanacak Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı da altın fiyatları üzerinde etkili olacak. Analistler bu toplantıda faizde bir değişiklik beklemiyor. Fed'in Mart ayında faiz artırma olasılığı, yıl başındaki seviyesi olan yüzde 51'den yüzde 25'e düştü.