FOREX

"Fed sonrası ne olacak?" değerlendirmeleri altını yükseltti

Amerikan Merkez Bankası'nın 10 yıl sonra ilk kez aldığı faiz artırımı kararının ardından dikkatlerin sonraki artırımların hızına çevrilmesiyle birlikte altın geçen haftaki kaybından yükselişe geçti

Altın yatırımcısının “Fed faiz oranlarını artırdı. Şimdi ne olacak?” sorusuna cevap araması ve faiz artırımlarının hızına ilişkin değerlendirmeler sonrası altın haftalık değer kaybından yükselişe geçti. 

TSİ 11:15 itibariyle ons başına bin 71 dolardan işlem görüyor. Altın, geçen hafta yüzde 0,8 değer kaybetmişti.

ABD Merkez Bankası (Fed) çarşamba günü oybirliği ile aldığı karar ile 2006'dan bu yana ilk kez gösterge faizi artırdı. Fed Başkanı Janet Yellen yaptığı açıklamada gelecekteki faiz artırımlarının hızının kademeli olacağını vurguladı. 2015 yılında altın yatırımcılarının Fed'in faiz artırımının zamanlamasını kestirmeye çalışmaları ile birlikte dalgalı bir seyir izleyerek aşağı yönde hareket etti.

Avustralya ve Yeni Zelanda Grou, bilgilendirme notunda, "Bi karar üzerinde bu kadar odaklandıktan sonra bir ara verip 'Şimdi ne olacak?' diye sormak çok doğal. ABD'de faiz artırımının hızının altının kaderini belirleyeceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.