BIST 100 9.621,28 % 1,02
USD/TRY 32,5992 % 0,22
EUR/TRY 34,8797 % 0,56
Piyasalar
9.621,28
% 1,02
32,5992
% 0,22
34,8797
% 0,56
1,0673
% 0,28
45,44
-0,05
2.383,85
% 0,20
86,42
% -0,79
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Konutta indirim kampanyası uzatıldı

Konut satışlarını canlandırmak için yapılan kampanya 30 Haziran'a uzatıldı. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kampanyanın sektöre ivme kazandırdığını vurgulayan GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Son dönemde kamunun başlattığı KDV ve tapu indiriminin yanı sıra, bankaların konut kredi faizlerini 0.98’e düşürmesinin ardından; sektöre ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla GYODER olarak, KONUTDER ve İNDER ile birlikte yeni bir kampanya hayata geçirdik. 15 Mayıs’ta başlattığımız, toplam 41 firmanın katıldığı kampanya ile satış ofislerine girenlerin sayısı arttı.” diye konuştu.

Konutta indirim kampanyası uzatıldı
BUSINESSHT 12 06 2018, 14:27

Konut satışlarını canlandırmak için yapılan kampanya 30 Haziran'a uzatıldı. 

Daha önce kampanyanın 15 Haziran'a kadar devam edeceği açıklanmıştı. 

Gayrimenkul sektörü konut fiyatlarında yüzde 20 indirim kararı almıştı. Peşinat yüzde 5'e çekildi.

Kampanya kapsamında ev almak isteyenler yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0.98 faiz oranıyla ödeyebiliyor. 

KAMPANYADA NE KADAR KONUT SATILDI?

Kampanya ile ilgili rakamları değerlendiren Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, şunları söyledi: “Yeni kampanya ile yüzde 0.98 faiz oranına ek yüzde 20 indirim fırsatı sunarak, özellikle orta gelir grubuna ev sahibi olma imkanı sağladık. Konut alıcılarının ilgisi sonucu, sadece 3 kamu bankasının verdiği konut kredisi rakamları, bugün itibarıyla 6 milyar TL’ye ulaştı. Bu oranın yüzde 80 olduğunu varsayarak, diğer bankaları da eklediğimizde; bu kısa süre içinde toplam 8 milyarı bulan konut kredisi kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu güç birliği kampanyasının, hem vatandaşa, hem sektöre, hem ülkemiz ekonomisine katkıda bulunduğuna inanıyoruz. Ev almayı planlayan ancak sınırlı imkanları olan vatandaşlarımız bu fırsatları iyi değerlendirmeli. Ayrıca döviz kurunda yaşanan artışla birlikte yükselen maliyetlerin birçok projeyi etkilemesine rağmen, firmaların fiyatları sabit tutmasından dolayı bu dönem konut alanlar kazançlı çıkacak. Ev sahibi olmak isteyenler bu fırsatı değerlendirmeli çünkü yeni başlayacak projelerde bu fiyatlarla satış yapmak mümkün olmayacak. Tüm bu gelişmeleri değerlendirerek, daha fazla konut alınıcısının yararlanması amacıyla, GYODER, İNDER ve KONUTDER olarak aldığımız ortak kararla kampanyayı 30 Haziran Cumartesi gününe kadar uzatma kararı aldık.” 

 

HANGİ FİRMALAR KAMPANYAYA KATILDI?

Konut fiyatlarında yüzde 20 indirim kampanyasına katılan firmaların listesi şöyle:

*Ağaoğlu Şirketler Grubu

*Artaş Grubu 

*Akkuş Grubu

*Arven Yapı

*Çukurova Gayrimenkul

*Çalık Gayrimenkul

*Ege Yapı

*Gürallar Yapı

*Kiler GYO

*İş GYO

*Halk GYO

*Kuzu Grup

*Sur Yapı

*Nuhoğlu

*Tahincioğlu

*Gayrimenkul 24

*EYG

*NEF

*DKY

*Obaköy

*Akzirve

*Babacan Holding

*Dap Yapı

*Fer Yapı

*Teknik Yapı

*Mesa Mesken

*Torunlar GYO

*Polatyol

*AND Gayrimenkul

*Baysas

*Demir İnşaat

*Garanti Koza

*Hasanoğlu İnşaat

*Solid İnşaat

*Yiğit İDK

*Gedizler Yapı

*Cathay Grup

*ANT Yapı

*NG Residence İstanbul

*Haldız Grup

*Sinpaş GYO

Konut sektörünü canlandırmak adına hükümet geçtiğimiz günlerde tapu harçlarında indirime gitmiş, bazı konutlarda yüzde 18 olan KDV oranını da yüzde 8'e düşürmüştü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından kamu bankaları öncülüğünde bankalar konut kredi faizlerini yüzde 1 sınırının altına çekmeye başlamıştı.

Yukarı

Business HT×