BIST 100 8.987,47 % 2,05
USD/TRY 32,3297 % 0,12
EUR/TRY 35,0415 % -0,08
Piyasalar
8.985,73
% 2,03
32,3296
% 0,12
35,0451
% -0,07
1,0780
% -0,44
47,54
-0,39
2.195,35
% 0,03
86,39
% 0,35
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Albayrak'tan iş dünyasına 7 mesaj

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak iş dünyası temsilcileri ile buluştu. Albayrak'ın açıklamasında 7 mesaj öne çıktı.

Albayrak bu sefer iş dünyası ile buluştu
24 07 2018, 15:28

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bankacılar ve ekonomistlerle bir araya geldikten sonra iş dünyası temsilcileri ile buluştu.

Albayrak, "Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, politikalarımız kapsamında;orta vadeli programın hazırlanması için ekonomi alanındaki tüm paydaşlarımızla istişare toplantılarımızı devam ettiriyoruz. Dün akademisyenler ile yaptığımız toplantının ardından bugün iş insanlarımız ve iş dünyamızdaki sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile bir araya geldik." dedi.

Albayrak'ın açıklamasında 7 mesaj öne çıktı:

-    Yaptığımız toplantıda enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme sağlanması, bütçe disiplini, Türkiye’nin yeni döneme ilişkin potansiyelinin belirlenmesi gibi tüm konu başlıklarında katılımcıların görüşleri dinlenmiştir. Bu kapsamda bir kez daha tüm paydaşların katkıları ile ayakları yere basan, bu hedeflere odaklanmış bir orta vadeli program oluşturma çalışmaları devam etmektedir.

-    Mali alanda atılacak adımlarla enflasyon ile mücadele sürecine azami katkı verilecektir.

-    Açıklanacak yeni plan (OVP) ile enflasyonda düşüşe odaklı bir çerçeve ortaya koyulacaktır.

-    Yeni planın ve atılacak adımların enflasyon ile mücadele için vereceği katkı kısa sürede görünür olacak ve tedbirler kararlılıkla alınacaktır.

-    Enflasyonla mücadele, büyüme hedefleri kapsamında atılacak adımlar ile eşgüdüm içerisinde, bütüncül bir yaklaşımla ve birbirini tamamlayıcı politikalar ile yürütülecektir.

-    2018 Mali yılı için kamu harcamaları ile ilgili tasarruf tedbirleri alınmaya başlanmıştır.

-    Kamu nakit varlıklarının tek elden yönetilmesi ve verimliliğini sağlayacak olan tek hazine hesap uygulamasının yaygınlaştırılması ile alakalı yasal düzenlemeler hayata geçirilecektir.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise "Politikalarımız kapsamında; orta vadeli programın hazırlanması için ekonomi alanındaki tüm paydaşlarımızla istişare toplantılarımızı devam ettiriyoruz. Bugün iş insanlarımız ve iş dünyamızdaki sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerinin değerlendirmelerini dinledik." ifadelerine yer verdi.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Toplantıya şu isimler katıldı:

Erol BİLECİK

Abdurrahman KAAN

İsmail GÜLLE

Firuz Barboros BAĞLIKAYA

M. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU

Murat ÜLKER

Hüsnü ÖZYEĞİN

Ali KİBAR

Vahap KÜÇÜK

Ferit ŞAHENK

Nihat ÖZDEMİR

Ahmet ÇALIK

Bülent ECZACIBAŞI

Ahmet Nazif ZORLU

Fuat TOSYALI

Hamdi AKIN

Mehmet Ali AYDINLAR

Hasan ÇOLAKOĞLU

Abdullah TİVNİKLİ

Cemal KALYONCU

Abdülkadir KONUKOĞLU

Mehmet TORUN

Kazım TÜRKER

Tuncay ÖZİLHAN

Ahmet Firuzhan KANATLI

Mehmet CENGİZ

 

 

 

 

 

Yukarı

Business HT×