BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,4912 % -0,23
EUR/TRY 34,9073 % 0,15
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,4912
% -0,23
34,9073
% 0,15
1,0718
% 0,18
44,89
-0,46
2.333,31
% 0,74
87,61
% -0,52
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Karamollaoğlu'ndan emekli maaşı vaadi

Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu seçim beyannamesini açıkladı

Karamollaoğlu'ndan emekli maaşı vaadi
27 05 2018, 17:29

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu seçim beyannamesini açıkladı, mileltvekilli adaylarını tanıttı.

Karamollaoğlu, emeklilere büyüme oranı kadar zam ve kadınlara 2-3 yıl doğum izni vaad etti.

Türkiye'de 12 milyon emekli olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu,"Emeklilerimizin maaşlarına her yıl, refah payı adı altında o yılın büyüme oranı kadar zam yapılarak, ekonomik büyümeden kendilerine bir pay sağlanacaktır." dedi

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şu ifadelerle devam etti:

"Uzun yıllar prim ödemiş olmalarına rağmen emeklilerimizin aldıkları aylıklar, bazı durumlarda çok düşük seviyelerde kalmaktadır. Saadet iktidarında, yoksulluk sınırının altında aylık almayan emekli inşallah kalmayacaktır. Bu asgari ücretli için de söylediğimiz, aynı şekilde çeşitli vesilelerle çiftçimiz için de dile getirdiğimiz olmazsa olmaz bir hedeftir. Elbette bunun belli bir süreç içinde gerçekleşmesi gerekmektedir. Bunun gibi adımları atmakta kararlıyız. Saadet iktidarında engelliler için engelsiz Türkiye'yi karıştırmakta kararlıyız. Kamuda her türlü görevi alabilmeleri için önlerindeki kanuni engeller kaldırılacaktır. Engelli vatandaşlarımıza yaptığımız hiçbir hizmeti bir lütuf olarak görmüyoruz. Bizim bir temel vazifemiz. Bundan dolayı da bunu azim ve kararlılıkla gerçekleştirmek istiyoruz."

En önemli sorunlardan birinin de kadınların toplumsal konumu ve hakları olduğunu belirten Karamollaoğlu, " Çalışan kadınlarımıza destek verilecek, doğum yapan anneler istedikleri takdirde gereği kadar belki 2-3 yıla kadar doğum izni alabileceklerdir." açıklamasında bulundu.

"RANT EKONOMİSİYLE ÜLKE YÖNETİLİYOR"

Türkiye'nin ekonomik durumuna da değinen Karamollaoğlu, "Bugün tatbik edilen ekonomik politikasının adı rant politikasıdır. Rant ekonomisiyle ülke yönetiliyor. Vergi, zam, faiz, düşük ücret ve düşük taban fiyatları vasıtasıyla halkın sahip olduğu bütün imkanlar elinden alınmaktadır. Milli kuruluşlar yabancı ve yerli tekellere haraç mezat satılmış ve hala da satılmaya devam etmektedir. Geldiğimiz bu noktada, bu topraklar üzerinde parayı Lidyalılar icat etmiş, vergiyi Sümerler, verginin vergisini ise ülke olarak biz bulmuşuz. Artık nerede ise soluduğumuz havadan dahi vergi alınacaktır. Geçmişte sudan bile denebilirdi de sudan zaten artık vergi alınıyor. Saadet iktidarında ilk işimiz vergi yükünü hafifletmek, vergide adaleti tesis etmek olacaktır. Saadet iktidarında çarpık ve adil olmayan vergi sisteminde köklü değişiklikler yapmakta kararlıyız. Asgari ücret, yoksulluk sınırının mutlaka üzerinde olacak ve işverene de yüklememek için asgari ücret vergiden muaf tutulacaktır. Ve sık sık tekrarladığımız gibi, asgari ücrette hedef açlık sınırı değil, yoksulluk sınırı olacaktır. Biz bunu ani, altından kalkılmaz bir yük olarak elbette işverene yansıtmayacağız. Yıllık ortalama yüzde 7-10 civarında yapacağımız artışlarla 10-15 sene içerisinde bu hedefleri mutlaka gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

"EN ÖNEMLİ PROBLEM KUTUPLAŞMA"

Karamollaoğlu, tüm vatandaşlara eşit mesafede duracaklarını ve mahallelere, belediyelere, üniversitelere, bölgelere hizmet götürürken kesinlikle ayrımcılık yapmayacaklarını söyledi.

Kimseyi siyasi görüşünden dolayı hizmetten mahrum bırakmayacaklarını ifade eden Karamollaoğlu, "Kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmayacağız. Sözün kısası kutuplaşmaya kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Bugün ne yazık ki en önemli problemimiz kutuplaşmadır. Farklı düşüncedeki insanlar, çocuklarının birbiriyle oyun oynamasını bile istemiyorlar. Biz, kesinlikle bunu ortadan kaldıracağız. Saadet iktidarında her türlü kutuplaşmayı ortadan kaldıracağımız gibi, kucaklaşmayacağımız kimse kalmayacak" dedi.

 

Yukarı

Business HT×