BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,6694 % 0,43
EUR/TRY 34,7879 % 0,29
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,6694
% 0,43
34,7879
% 0,29
1,0627
% -0,15
45,49
0,00
2.386,23
% 0,30
89,67
% 2,94
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

"Faiz politikasını tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Özel sektörün yatırım yapmasını istiyorsak, yatırım faizinde, kredi faizinde onları yokuşa sürmeyecek adımlar atmamız lazım.

"Faiz politikasını tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor"
29 12 2017, 07:22

Faiz politikası tekrar gözden geçirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faiz politikasını tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor" dedi.

"Faiz politikamızı bu anlayışla sürdürmek, bizim ekonomi konusundaki geleceğimizi olumlu etkilemez." diyen Erdoğan, özel sektörün yatırım yapması isteniyorsa, yatırım faizinde, kredi faizinde yokuşa sürmeyecek adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, "Politikaları gözden geçireceğiz. Başbakan’ın ve bizim Türkiye’ye dönüşümüzle birlikte dar çerçevede ilgili birimlerle konuyu oturup konuşacağız. Ekonomide faiz başlığı büyük önem taşıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı, "olmazsa olmaz" yatırımların bütçeden karışalanacağını belirterek şöyle dedi:

"Yatırımlar ve kaynakların çeşitlendirilmesi konusunda özellikle BBP ve bot sistemleri ile yapılacak yatırımlar var ise bunların önünü açacağız. Olmaz ise olmaz diyebileceğim yatırımlar var ise bunları milli bütçeden halletme yoluna gideceğiz.

Kamu harcamalarında tasarruf noktasında çok ciddi tasarruflar var, buna aynı şekilde devam edeceğiz. İnanıyorum, 2018 yılı çok daha başarılı bir yıl olacak. Sağlıkta, eğitimde yapılacak olan harcamaları bir kenara koymamız asla mümkün değil. Bunun yanında enerji ile ilgili çok ciddi yatırımlar geliyor. Bu yatırımlarda milli bütçeye hemen hemen yük yok gibi. Özel sektör, enerjide ciddi yatırımlar üstlenmeye hazırlanıyor. HES’lerde, güneş enerjisinde bunu görüyoruz. Nükleeri söylemiyorum. Şu anda Rusya ile işi gayet iyi bir noktaya getirdik."

"BİR GECE ANSIZIN GEREĞİ YAPILIR"

Afrika turunun son durağı Tunus dönüşünde kendisine eşlik eden; aralarında Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli’nin de bulunduğu gazetecilere açıklamarda bulunan Erdoğan, Afrin'e olası bir operasyonun da gündemde kalmaya devam ettiğine işaret etti.

Erdoğan, "Eğer biz Afrin’i bunlara bırakacak olursak, bu YPG’nin terör koridorunun batı kısmını kontrol altına alması anlamına gelir. Biz gerekli görüşmeleri gerekli mercilerle yürütüyoruz. Gerekli zamanda gerekli adımlar atılır. Bir gece ansızın gereği yapılır. Bu şarkıyı unutmamaları lazım." dedi.

 

"TAŞLAR OTURUYOR"

Cumhurbaşkanı, Ak Parti-MHP ittifakına yönelik olarak ise şu açıklamalarda bulundu:

"Şu anda gerek MH P’nin, gerekse bizim, özellikle ülkemizin milli ve yerli duruşunda bir ittifakımız var. Ülkemizin aydınlık geleceği için ortak söylem geliştirmiş durumdayız. Bu bizi çok daha farklı, çok daha olumlu yerlere taşıyabilir. Çok aceleci olmamakta fayda var. Bu işi liderler bazında götürmekte fayda var. Bu konuda önüne gelen herkes konuşursa yanlış olur. Her önüne gelenin bu konuda konuşmaması lazım. Benim partim de buna dahildir. Partimin içerisinde de zaman zaman bazıları çıkıyor, bu meseleye dair konuşuyor. Size ne kardeşim? Siz niye konuşuyorsunuz? Bu konuda kimlerin konuşacağı bellidir. Bu sürece limon sıkma gibi bir yanlışı hiç kimse yapmamalı. Bizim terörle mücadelede, ülkemizin geleceğine yönelik atacağımız adımlarda, bir kararlılığımız var. Biz bugün Şırnak ve Hakkâri’ye gittiğimizde, 2 sene, 3 sene önceki durumla karşılaşmayıp on binlere hitap etme fırsatı bulabilmişsek, taşlar yerine oturmaya başlamış demektir."

 

"S-400 KREDİSİ UCUZ OLACAK"

Öte yandan Erdoğan, S-400'ler için de açıklamada bulundu. Erdoğan'ın verdiği bilgilere göre kredi anlaşması bu Cuma imzalanacak.

Erdoğan, "Kredi anlaşması ile ilgili olarak bu cuma Ankara’ya gelecekler ve kredi ile ilgili imzalar atılacak. İlk defa şöyle bir adım atılacak. Biz krediyi dolar üzerinden borçlanmayacağız, ruble üzerinden borçlanacağız. Hazine’nin borçlanmasından daha ucuza bir borçlanma olacak. Bu dolar bazında yüzde 3’e tekabül ediyor. Temenni ederim ki diğer ülkelerle de yerli ve milli paralarla borçlanmalar yapılsın." dedi.

Yukarı

Business HT×