BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3690 % 0,08
EUR/TRY 34,9609 % -0,16
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3691
% 0,08
34,9613
% -0,16
1,0777
% -0,10
47,65
0,00
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

İş dünyasının seçimlere ilişkin ilk değerlendirmeleri

İş dünyası 1 Kasım seçimleri ile Türkiye'nin önemli bir fırsat yakaladığı görüşünde

İş dünyasının seçimlere ilişkin ilk değerlendirmeleri
02 11 2015, 07:38

İş dünyası kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin tek başına iktidara geldiği 1 Kasım seçimlerinin Türkiye için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. 

İşte iş dünyasının temsilcilerinden ve çatı örgütlerinden seçimlerle ilgili ilk değerlendirmeler

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, seçim sonucunda yine tek partinin iktidara geldiğini belirterek, "Vatandaşlarımız hür iradelerini ortaya koyarak, demokrasinin gerektirdiği şekilde bugün oylarını kullandılar. Sandıktan çıkan sonuçlar, halkımızın takdiridir. Artık, seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak Türkiye'nin geleceğini düşünmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 1 Kasım Genel Seçimleri ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye 13 senedir tek parti hükümetinin getirdiği istikrar sayesinde ekonomide çok önemli atılımlara imza attı. Şimdi yakaladığımız bu kazanımları daha ileriye götürme zamanın geldiğine inanıyoruz. Sadece ekonomide değil, tüm alanlarda yeni reformlara ihtiyaç var. İhracatçılar ve sanayiciler olarak en büyük beklentimiz; yeni hükümetin; inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmayı merkeze alan, eğitimi öne çıkaran, yüksek katma değer odaklı, bilgi ve teknoloji rekabetine göre kurgulanmış ihracat odaklı bir büyüme modelini gündemine almasıdır."

TOBB

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinin ardından yaptığı değerlendirmede, seçimlerden birinci parti olarak çıkan AK Parti'yi tebrik ederken, "Şimdi ekonomiye ve reformlara odaklanma zamanı" dedi.

Hisarcıklıoğlu değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

"1 Kasım seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştirilen genel seçimlerde Milletimiz, büyük bir olgunlukla iradesini sandıkta göstermiştir.
Böylece Türkiye güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur.
Halkın oyunun yüzde 97 oranında Meclis'te temsil edilecek olması demokrasimizin geldiği nokta bakımından da ayrıca sevindiricidir. Seçimlerde büyük bir başarı göstererek milletimizin teveccühünü kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi'ni tebrik ediyorum. Ülkemizde son 2 yılda 4 farklı seçim süreci yaşadık. Artık yoğun seçim gündemini geride bıraktık. Yeniden ve güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmış olması, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye şimdi bu fırsatı kullanmalı, ekonomiye ve reformlara odaklanmalıdır. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, istişare ederek ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz. Şimdi ülkemiz için hep birlikte çalışma zamanı."

İSTANBUL TİCARET ODASI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 1 Kasım milletvekili seçimlerinin ilk sonuçlarını değerlendirirken, "Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye'nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır." dedi.

İbrahim Çağlar, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi ilk sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Milletimiz seçim sandığında tek parti yönetimi ve istikrar iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyarak, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmıştır. Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye'nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır. Halkımız büyük bir çoğunlukla sandık başına gitmiş ve bu sayede milli irade yeni parlamentomuza yansımıştır. Parlamentoda temsil edilecek tüm partilerimizi kutlarım. Ayrıca genel seçimlerden güçlü bir hükümet kurmayı sağlayacak güçlü bir oy oranıyla çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her bir üyesini ve yönetimini tebrik ediyorum. Ulusal ve uluslararası kamuoyu da görmüştür ki, Türkiye'de demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir biçimde işlemektedir. Milletimize hayırlı olsun."

İSTANBUL SANAYİ ODASI

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi sonucunu, "Bu sonuç, uzun zamandır duraksamış olan ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat olacaktır." şeklinde değerlendirdi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, şöyle dedi:

"Türkiye'de 1 Kasım seçimlerinin demokratik bir ortamda, huzur içinde yüksek katılım ve olgunlukla gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Seçmenimiz, oyları ile ekonomimiz adına çok önemli olan istikrarlı ve uzun vadeli tek partili bir iktidarı meclis aritmetiği içinde ortaya çıkarmıştır. Bu sonuç, uzun zamandır duraksamış olan ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat olacaktır. Seçimlerin ortaya çıkardığı bu tablonun ülkemiz, milletimiz, yeni meclisimiz ve akabinde kurulacak hükümetimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

MÜSİAD

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, 1 Kasım Seçim sonuçlarını değerlendirerek, ‘’Bugün ülkemiz için yeni ve umut dolu bir dönemin daha başlangıcıdır. Ülkemizin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktası olacağına inandığımız bu 4 yıllık dönemde, Türkiye için büyük bir şans daha doğmuştur’’ dedi.

Olpak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘’1 Kasım Seçimlerinin gayri resmi sonuçlarına göre, milletimiz, tercihini net bir şekilde tek parti iktidarı yönünde kullanmıştır. 5 aylık belirsiz dönem ve uzlaşmaz görüntü veren siyaset anlayışı, milletin nezdinde kabul görmemiştir. Milletimiz her zamanki sağduyusu ile, "7 Haziran'ı unutmayın, kısır çekişmelerden uzaklaşın, somut vaatlerle istikrarlı bir hükümet kurulmalıdır" demiştir. Milletimizin, ülkemizin kalkınması yönünde gösterdiği tercihini, değerli buluyoruz. İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalandığına inanıyoruz.

Bu sonuçlar, aynı zamanda, mazlum milletlerin ülkemizden beklentileri bakımından da önemlidir. Özellikle Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılar ile, kanlı teröre karşı mücadelede, daha etkin bir mücadelenin de yolunu açacaktır.

Seçim sonuçları, ülkemizdeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devam edeceğine olan inancımızı perçinlemiştir.

Milletimiz sözünü söyledi. Bize düşen, Milli iradeye saygı göstermektir."

 

GÜLER SABANCI

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Seçmen, AK Parti'ye tek başına hükümet etme ve birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi vermiştir." dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın 1 Kasım Milletvekili Seçimi sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirme şöyle:

"Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Seçmen AK Parti'ye tek başına hükümet etme ve birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi vermiştir. Yapılan seçimde milletimiz, yüksek bir katılımla, iradesini, 4 partili bir Meclis'ten yana kullanmıştır. Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp, hükümetin göreve başlamasını bekliyoruz. En kısa zamanda barış ve reform süreci öncelikli yeni bir döneme girmeliyiz. Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Kaybedecek vaktimiz yok."

Yukarı

Business HT×