EKONOMİ

Ticari kredi faizlerinde 13 yılın zirvesi

Ticari kredi faizlerinde yükseliş ivmesi katlanarak sürüyor. 22 Haziran ile biten hafta itibariyle ticari kredi faizlerinde gerçekleşen seviye 2005 yılının Mart ayından bu yana görülen en yüksek seviye olarak kaydedildi. Faizler, Merkez Bankası'nın faiz artışları sonrasında hızlanmaya başladı.

Kredilerde yükseliş ivmesi hız kesmeden devam ediyor. Özellikle ticari kredi faizlerinde hızlanma dikkat çekiyor. 

Merkez Bankası'nın verilerine göre 22 Haziran ile biten hafta itibariyle bankalarca uygulanan ticari kredi faizlerinin ortalaması yüzde 23,56 seviyesine çıktı. Böylelikle ticari kredi faizlerinde Mart 2005'ten bu yana en yüksek seviye kaydedildi. 

22 Haziran haftası itibariyle ticari kredi faizleri Merkez Bankası'nın 23 Mayıs'ta olağanüstü toplantıyla yaptığı faiz artışından bu yana 4 puan artmış oldu. 

MORGAN STANLEY'İN EN ÇOK BEĞENDİĞİ TÜRK HİSSESİ
 

Merkez Bankası 23 Mayıs'taki olağanüstü toplantısında faizi 300 baz puan, takip eden 7 Haziran'daki rutin toplantısında ise 125 baz puan artırmıştı.

İHTİYAÇ KREDİ FAİZLERİNDE DE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Ticari kredi faizlerinin yanında diğer kredi kalemlerinde de yükseliş ivmesi sürüyor. 

İhtiyaç kredisi faizleri 22 Haziran haftası itibariyle yüzde 23,89 seviyesine yükseldi. Böylelikle faizler 2009 Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 

Taşıt kredilerinde de ortalama faizler yüzde 22,55 seviyesine yükseldi. 

DEV BANKADAN DOLAR/TL'DE 5 TAHMİNİ