BIST 100 9.530,47 % -0,18
USD/TRY 32,4924 % 0,07
EUR/TRY 34,8480 % 0,55
Piyasalar
9.530,47
% -0,18
32,4977
% 0,09
34,8596
% 0,59
1,0690
% 0,16
45,49
0,00
2.378,75
% 0,75
87,55
% 0,30
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

LC Waikiki 36 ülkedeki operasyonunu Microsoft’la buluta taşıdı!

(ilandır)

LC Waikiki 36 ülkedeki operasyonunu Microsoft’la buluta taşıdı!
22 06 2017, 15:50

F.Rüştü Karaca/ LC Waikiki – BT Genel Müdür Yardımcısı

Microsoft’un LC Waikiki’ye sunduğu alt yapının detayları nedir?

Türkiye’nin lider moda perakende markası LC Waikiki olarak çok güçlü bir teknolojik altyapıya sahibiz. Microsoft gibi bir dünya devinin deneyimi ve çözümleriyle bu yapımızı daha da güçlendiriyoruz. Microsoft’un Azure, Office 365 ve bulut altyapısını kullanarak maliyetlerde avantaj sağlarken, üretkenliğimizi artırıp operasyonel verimliliğimizi yükselttik. Bu sayede global marka olma yolunda attığımız adımları da güçlendirdik.

Bu sistemi kullanmanız konusunda nasıl ikna oldunuz? Bu konuda danışmanlık vs. aldınız mı?

Bugün dijital dönüşüm kaçınılmaz bir gerçek. ’İyi Giyinmek Herkesin Hakkı‘ felsefesi ile uygun fiyata kaliteli ürünler sunarak müşterilerimize ulaşılabilir modanın keyfini yaşatmayı hedefliyoruz. Bunu bizim ülkemizle de sınırlı tutmuyoruz. Bugün 36 ülkede 791 mağazada faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Böylesine büyük bir yapının gerekli operasyonel hıza sahip olması ve verimliliğini daima artırması için bulut bilişim önemli fırsatlar sunuyordu. 2023 yılına kadar Avrupa’nın en başarılı üç moda perakendecisinden biri olmayı hedefliyoruz, bu hedefe ulaşabilmemiz için bugünün iş dinamiklerinde en önemli olan adım olan dijitalleşmeyi odağımıza aldık. Teknolojiyi paylaştırarak kullanmayı kolaylaştıran, kullanıcılarına maliyetin yanında verimlilikte avantaj sağlayan bulut çözümleriyle iş dünyasının yeni bir döneme girdiğini düşünüyoruz. Fortune 500 şirketler listesine baktığınızda bu şirketlerin yüzde 90’ı bugün Microsoft bulut bilişim teknolojilerini kullanıyor. Biz de bu noktada Microsoft’un danışmanlığında Microsoft’un bulut platformu Azure’a geçme kararı verdik.

LC Waikiki bu altyapı desteğiyle nasıl bir katma değer elde etti?

Microsoft’un Office 365, Power BI, ATP, ASM teknolojilerini ve Microsoft bulut çözümlerini kullanarak 36 ülke ve 791 mağazadaki operasyonlarımızı hızlandırdık ve verimli hale getirdik. Bu teknolojilerin kullanılması tüm iş fonksiyonları için doğru bilginin sağlanması, LC Waikiki çalışanlarının süreçlere katılımının artmasına ve şirketin farklı ve kişiselleştirilmiş müşteri hizmetleri sunmasına yardımcı oldu.  LC Waikiki olarak, Microsoft Office 365, Power BI, ATP, ASM, Advanced e-discovery gibi servisleri kullanarak coğrafi şartların ve zaman farklılıklarının engellerini azalttık, üretkenliği artırdık ve operasyonları optimize ettik. Aynı zamanda tedarik zinciri yönetim sistemini daha çevik, yönetilebilir ve ölçeklenebilir hale getirdik. Microsoft Azure hibrid çözümleriyle pazar ihtiyaçlarına göre altyapılarını yukarı ve aşağı ölçeklendirme, yeni hizmetleri ve ürünleri hızlı bir şekilde sunma, otomatik güncellemeler yapma, envanteri izleme ve zamanında değişiklik talep etme gibi avantajlar elde ettik.

LC Waikiki bu iş birliğinden önce nasıl çalışıyordu? Öncesi ve sonrası iş süreçlerinde oluşan iyileşmeyi örneklerle anlatabilir misiniz?

Tekstil sektöründe yoğun bir operasyon olması nedeniyle bulut bilişim sayesinde operasyon süreçlerinde önemli bir iyileştirme sağladık. Bulutun en önemli avantajlarından biri operasyonel maliyetlerde verimlilik oldu. Bangladeş’te, Çin’de ya da diğer yurtdışı ülkelerde görev yapan çalışanlarımız kurumsal bir veriye ulaşmak istediğinde bulutta konumlandırılan Azure platformundan yararlanabiliyor. Sınırlar kalktı. Tüm çalışanlarımız Azure’da buluştu.

Çalışanlarımız için koymayı düşündüğümüz e-mail kotası sınırlamasından buluta geçtikten sonra vazgeçtik. Çalışanlarımız tüm mesajlarına ve verilerine Azure üzerinden istedikleri zaman istedikleri yerden ulaşabiliyorlar. 

Bayram ve yılbaşı gibi dönemlerde normalin üç katı kapasite ile çalışmak ve altyapımızı da maksimum yoğunluğu kaldıracak şekilde tasarlamak zorundayız. Önümüzdeki dönemde bulut bilişimin esneklik ve kolay büyüyebilme özelliklerini kullanarak performans problemleri yaşamadan yoğun günlerde de hizmetlerimizi aynı kalitede verebileceğiz.

Azure’un sunduğu olanaklar sayesinde BT biriminde görev yapan ekiplerimiz farklı projelere kanalize olma imkânı buldu ve bu da iş gücü maliyetinde önemli bir kazanım sağladı.

LC Waikiki’nin bulut bilişim vizyonu konusunda bilgi alabilir miyiz? Office 365’ten sonra bulut bilişimde ne gibi projeler hedefleniyor?

Kısa dönemde fırsat maliyeti sunan Azure bulut hizmetinden yararlanıyoruz. Uzun vadede ise uygulamalarımızın tamamını buluta taşıyarak verimliliği daha da artırmayı hedefliyoruz.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de perakende sektörü dijital bir dönüşüm içinde. LC Waikiki bu dönüşümün neresinde yer alacak?

Bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen LC Waikiki her alanda olduğu gibi dijital dönüşüm de perakende sektörünün öncüsü olmayı kendisine hedef olarak seçmiş durumda. Tüm süreçlerimiz yeniden gözden geçirilerek yalınlaştırılıyor ve inovatif teknolojiler ile uygulamaya geçiriliyor.

Sizin gibi şirketlere bulut konusunda önerileriniz nelerdir?

Bizim gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde operasyon yapan şirketler için bulut çözümleri artık bir zorunluluk haline geliyor. Bulut sayesinde veriye bilgiye daha hızlı ulaşabiliyoruz. Artık şirketler hizmetlerindeki hız ile ayrışıyorlar.

Murat Yılmaz/ Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı

Yeni bir Sanayi Devrimi’nin ortasındayız. Buhar gücünün 18. yüzyılda, elektriğin 19. yüzyılda, IT ve otomatik üretimin 20. yüzyılda alıp götürdüğü gibi bu sefer ise Dijital Çağ Sanayi Devrimi’ni alıp götürüyor. Her CEO ve her şirket dijitali önceliğe dönüştürmek için yeniden yapılanıyor. CEO’muz Satya Nadella’nın da söylediği gibi artık her şirket bir yazılım şirketi. Yaşadığımız bu devrimin sonucunda yaşayış, çalışma ve iletişim kurma biçimimiz tamamen değişecek.  Dijital dönüşümdeki hızı yakalayabilmek ve rekabetçi olabilmek için KOBİ’sinden kurumsalına tüm şirketlerimizin bulut teknolojilerine ihtiyacı var. Gelişen bulut teknolojileri ile birlikte artık kurumların en iyi teknolojiden çok uygun maliyetlerle faydalanması çok kolaylaştı. Bugün Microsoft olarak bulut bilişim çözümlerimizle 141 ülkede, 5 kıtada 40 veri merkezi ile 1 milyardan fazla kullanıcıya ve 20 milyondan fazla şirkete hizmet veriyoruz.

Türkiye’deki en büyük moda perakendecisi LC Waikiki, Office 365’i kullanarak gücüne güç kattı. LC Waikiki bu adımla çalışanları için yeni fırsatlar yarattı. Bulut bilişim sayesinde LC Waikiki çalışanları veriye daha yaygın, erişilebilir ve uygun maliyetle ulaşabiliyor. “Bulut bilişim”, kullandıkça ve kullandığın kadar öde prensibiyle, kurumların bilgi işlem maliyetlerinde esneklik ve tasarruf imkânı tanıyor. LC Waikiki yoğun olduğu bayram dönemlerinde bu esneklikten yararlanarak önemli bir maliyet avantajı da elde etti.

Bulut bilişimin sunduğu eşitleyici fırsatlara hala çekimser bir mesafede durmaya devam eden kurumlar var. Microsoft Türkiye olarak, tüm şirketlerimizi, sanayimizi, büyük küçük buluta taşımak; bulut üzerinden sunulan hizmetler ile yenilikçi yaklaşımların, yenilikçi iş süreçlerinin; ürün ve hizmetlerin önünü açmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Rakamlarla Microsoft bulut bilişim çözümü Azure

  • Fortune 500 listesindeki şirketlerin yüzde 90'ı Office 365 ve Microsoft Azure’un da dâhil olduğu Microsoft bulut çözümlerini kullanıyor.
  • Dünya çapında etkin olarak ziyaret edilen 250 bin web sitesi de Azure kullanıyor.
  • Azure üzerinde 1 milyon 400 bin adet SQL veritabanı bulunuyor.
  • Her ay 125 bin yeni müşteri Azure kullanmaya başlıyor.
  • Dünya çapında 300 milyon Active Directory kullanıcısı bulunuyor, saniyede 2 milyon istek yapılıyor.
  • Azure platformu üzerinden haftada 13 milyar kimlik doğrulaması yapılırken, Visual Studio Team Services'ta 4 milyon kayıtlı geliştirici yer alıyor.
  • Her 2 dakikada 1 milyardan fazla kullanıcı Azure platformu üstünden bulut bilişimin avantajlarını yaşıyor.
Yukarı

Business HT×