İş Yatırım, ikincil halka arzın tamamlanması ile birlikte Aselsan hisselerini 'AL' tavsiyesi ile yeniden takip listesine eklediğini duyururken güncel hisse hedef değerini ise 31,5 TL olarak belirledi.
29 TL'lik önceki hedef değere göre bu hedef yüzde 21 getiri potansiyeline işaret ediyor.
İkincil halka arzdan beri hisse yüzde 22 yükselirken endeksin yüzde 31 üzerinde getiri sağladı.
İş Yatırım'ın değerlendirmesine göre emsal savunma şirketlerine göre daha hızlı büyümesine, daha yüksek öngörülebilirliğe ve daha yüksek karlılığa sahip olmasına rağmen hisse halen benzer şirketlere kıyasla iskontolu işlem görüyor.
2018 ve 2019 Fiyat/Kazanç ve FD/FAVÖK çarpanları yüzde 50-50 ağırlıklandırıldığında benzer şirketlere göre sırasıyla yüzde 6 ve yüzde 29 iskontoya işaret ettiği görülüyor.
Kurum Aselsan'ın güçlü yanlarını şöyle sıraladı:
Aselsan 5,1x ciro karşılama oranı (bakiye sipariş / ciro) ile rakiplerine göre (2,0x) çok daha yüksek öngörülebilirlik sunuyor. Yılbaşından beri kazanılan 2,3 milyar dolarlık kontrat bu rasyonun daha da iyileşeceğine işaret ediyor.
7,5 milyar dolarlık rekor yüksek bakiye siparişi ve 2018-2020 dönemi için öngördüğümüz toplam 8,7 milyar dolarlık yeni sipariş varsayımı ile 2018 - 2020 dönemi tahmini yıllık ciro büyümesinin dolar bazında yüzde 28 (benzer şirket ortalaması yüzde 8) olmasını öngörüyoruz. 2018-2020 kümülatif ciro tahminimizin yaklaşık yüzde 73’ünün mevcut projelerden gelmesi öngörülüyorken yüzde 27’lik kısmının yeni imzalanacak projelerden gelmesini tahmin ediyoruz.
2017 yılında elde edilen yüzde 19,3 FAVÖK marjı (benzer şirket ortalaması yüzde 15,9) ve Türk lirasının değer kaybına karşı dirençli faaliyet karlılığı (gelirlerinin yüzde 78’i, giderlerinin yüzde 55’i döviz bazlı) ile halka açık şirketler arasında özel bir konuma sahip.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından zorunlu tutulan ofset anlaşmaları, araştırma-geliştirme harcamalarının finansmanının çoğunlukla müşteriler tarafından karşılanması ve araştırma-geliştirme giderlerinin yüzde 100’ünün vergi matrahından düşülmesi gibi teşvikler şirketin karlılığını ve nakit yaratma gücünü destekliyor.
Son yıllarda ihraç pazarlarında elde edilen başarı ve Suudi Arabistan şirketi TAQNIA ile ortak üretim ve teknoloji transferi konusunda yapılan işbirliği Aselsan’ın faaliyet verimliliğini daha da artıracak bir ölçek ekonomisine ulaşmasını sağlayacak.
Savunma sanayi için üretilen yeni teknolojilerin özel sektör tarafından kullanılması gelişmiş ülkelerde çok yaygın ve ekonomilerin verimliliğini artıran bir gelişme. Henüz emekleme aşamasında olan ikili teknoloji kullanımı orta vadede Aselsan’a kamu güvenliği, sivil iletişim, ulaştırma, enerji, sağlık gibi sektörlerde yeni iş alanları açacak bir gelişme olarak görülmelidir.