BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,5691 % 0,12
EUR/TRY 34,7668 % 0,23
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,5691
% 0,12
34,7688
% 0,24
1,0644
% 0,01
45,49
0,00
2.380,69
% 0,07
87,11
% -0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Hisseleri uçan Karsan'dan açıklama

Karsan, BMW i3 modelinin elektrikil otomobil altyapısını, motorunu ve bataryalarını kullanacak.

Hisseleri uçan Karsan'dan açıklama
27 11 2017, 07:33

1966'da kurulan ve 1981'den bu yana yüzde 100 yerel sermaye ile ticari araç üreten Karsan'ın Amerika pazarına yönelik hamlelerini devam ettiriyor.

Daha önce ABD’de New York taksi ve Miami belediyesi otobüs ihalelerine katılan Karsan, Amerikan Posta Servisi (USPS) araçlarına talip. USPS’nin “yeni nesil dağıtım aracı” için prototip üretecek 6 şirketten biri olan Karsan, bunun için BMW ile tedarik anlaşması yaparak, elektrikli i3 modelinin altyapısını, motorunu ve bataryalarını kullanacak.

Haberin ardından şirketin hisseleri açılışta yüzde 5,8 yükseldi ve 1,46 liraya çıktı.

KARSAN'DAN AÇIKLAMA

Yükseliş, 1,55 liraya kadar devam etmişken Karsan, bir açıklama yaparak medyada bu konuya ilişkin ifade edilen rakamları ve ortaklık ifadelerinin doğru olmadığına işaret etti.

Karsan'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Medyada yer alan haberlerde, Şirketimizin ABD Posta Servisi Yeni Nesil Dağıtım Aracı İhalesi için BMW ile ortaklık ve işbirliği yaptığı ve ihalenin büyüklüğü tutarsal olarak belirtilmiştir. Bununla birlikte, söz konusu ihaleye ilişkin olarak değerlendirme çalışmaları sürdürülmekte olup, ihale merciinin tek bir tedarikçi ile ilerleme veya toplam siparişini birkaç tedarikçi arasında dağıtma hakkı saklı bulunmaktadır. Ayrıca Şirketimiz BMW ile herhangi bir ortaklık ilişkisine girmemiş olup, Karsan Jest+ başta olmak üzere geliştirdiği bazı elektrikli araçlar için elektrikli motor ve batarya tedarik sözleşmesi imzalamıştır. Söz konusu tedarik sözleşmesinin toplam tutarı Şirketimiz'in kamuyu aydınlatmaya yönelik değerlendirmelerinde kullandığı önemlilik kriterlerinin altında kaldığı için Şirketimiz tarafından bir  Özel Durum Açıklaması yapılmamıştır. Gelişmeler kamuoyu ve yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır. "

 

 

Karsan, BMW i3 modelinin elektrikil otomobil altyapısını, motorunu ve bataryalarını kullanacak.

Karsan CEO’su Okan Baş, “Karsan ile BMW Grubu arasındaki tedarik anlaşmasının diğer projelerde de devam edeceğini tahmin ediyoruz. Kendi ürünlerini sıfırdan tasarlayıp üreten ve pazara sunan yüzde 100 Türk markası olarak Avrupa’da ve ABD’de de önemli ihalelere giriyor, ticari araç alanında dünyaya çözümler sunmayı sürdürüyoruz. BMW ile yaptığımız tedarik anlaşması da müşterilerimiz tarafından takdir ve talep edilen ürünlerimizin özelliklerini elektrikli versiyonlarında da korumamıza ve hatta bir adım öteye taşımamıza olanak sağlamıştır” diye konuştu. 

 

Anlaşmanın ilk ürünü olan Jest Electric, BMW teknolojisi ile birleşerek elektriklendi. 100 bin adetlik satış rakamıyla sınıfının en çok satılan elektrikli otomobili unvanını elinde bulunduran BMW i3’ün elektrikli motoru ve bataryasıyla güçlenen Jest Electric bu sayede sürüş güvenliği, dayanıklılık ve performans avantajı da yakaladı. Jest Electric, Madrid Belediyesi ihalesine yönelik kapsamlı testlerde tek şarj ile 180 kilometrelik menzile ve 18 saatlik çalışma süresine ulaşmayı başardı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre Jest Electric, BMW’nin 94 ampersaat (Ah) veya 33 kilovatsaat (kWh) kapasiteli yüksek voltajlı lityum iyon piller tarafından besleniyor.

Karsan, Türkiye’nin tek yerli ve engelli dostu minibüs modeli Jest + ile 8 metrelik alçak tabanlı modeli Atak’ı EyafExpo - Engelsiz Yaşam Fuarı’nda sergileyecek. 30 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de kapılarını ziyarete açacak fuar, sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla güçlü bir kamuoyu oluşturarak engelliler adına çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Karsan, Amerika'da üretim şartı nedeniyle, ABD Posta Servisi (USPS) için geliştirilen posta araçlarının montajı, üretimi, satış ve satış sonrası hizmetleri için ABD’li üretici Morgan Olson’la da ortak bir iş modeli gerçekleştirmek üzere mutabakat metni de imzalamıştı.

 

Yukarı

Business HT×