BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3241 % 0,10
EUR/TRY 35,1027 % 0,09
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3241
% 0,10
35,1027
% 0,09
1,0799
% -0,27
47,65
-0,28
2.215,92
% 0,96
87,30
% 1,41
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Koç Holding Arçelik'in KFH hisselerini alıyor

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler ve gelişmeler

Koç Holding Arçelik'in KFH hisselerini alıyor
BUSINESSHT 10 05 2016, 08:46

PEGASUS

Pegasus'un birinci çeyrek zararı 190.2 milyon TL oldu. Beklenti ise 157.4 milyon TL zarardı.

İŞ BANKASI

İş Bankası 836 milyon euro ve 462 milyon dolardan oluşan 367 gün vadeli iki dilimli sendikasyon kredisi aldı.

Bankanın KAP'a yaptığı açıklamaya göre, en yüksek tutarla sendikasyona katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti dolar dilimi için Libor artı yüzde 0.85 ve euro dilimi için Euribor artı 0.75 olarak gerçekleşti.

YÜKSEL İNŞAAT

Yüksel İnşaat kreditörlerle borç yapılandırma anlaşmasına vardığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada 200 milyon dolarlık tahvili elinde bulunduran kreditörlerin yüzde 53'ünün planı desteklediği belirtildi. 

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası'nın ilk çeyrekte net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artarak 1.6 milyar lira oldu.

Bankadan yapılan açıklamada, Ziraat Bankası'nın ilk çeyrek sonunda kredileri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 193.2 milyar lira oldu.

Bankanın ilk çeyrek sonunda takipteki kredi oranı ise yüzde 1.7 oldu. Bu oran geçen sene Mart sonunda yüzde 1.8 olmuştu.

Bankanın aktif büyüklüğü ilk çeyrek sonunda yıllık bazda yüzde 14 artışla 310 milyar liraya, mevduatları da yüzde 18 artarak 192 milyar liraya yükseldi.

GARANTİ BANKASI-YAPI KREDİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin görünümünü negatiften durağana revize etmesinin ardından, Yapı ve Kredi Bankası, Türkiye Garanti Bankası ve Garanti Finansal Kiralama'nın görünümlerini de negatiften durağana revize ettiğini açıkladı. S&P, bu üç kuruluşun kredi notlarını teyit ederken, not verilen diğer Türk finansal kurumlarının görünümleri ve notlarında değişiklik yapmadı.

KOÇ HOLDİNG

Koç Holding Koç Finansal Hizmetler’de Arçelik’in sahip olduğu yüzde 3.98 ve Vehbi Koç Vakfı’nın sahip olduğu yüzde 0.69 payı toplam 655.12 milyon lira bedelle satın alacağını duyurdu.

Koç Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, BDDK onayı sonrası tamamlanacak işlemle birlikte holdingin Koç Finansal Hizmetler’deki doğrudan payının yüzde 42.23'e yükseleceği belirtildi.

Arçelik ise KAP'a yaptığı açıklamada, söz konusu şirketteki yüzde 3.98 hissesinin Koç'a satışını 558.6 milyon lira bedel karşılığında gerçekleştireceğini duyurdu.

BANK ASYA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Bank Asya'nın bu ay sonuna kadar satılamaması halinde lisansının iptal olacağını ancak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) bankayı satın almak ile ilgilenen kurumlarla görüştüğünü söyledi.

Katıldığı konferansta gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Akben, bankanın bu ay sonuna kadar satılacağını ya da tasfiye edileceğini hatırlatarak, "Bank Asya süreci TMSF tarafından yönetiliyor. Eğer bir satış olmazsa lisans iptali olur, bunu da BDDK yapar. Şu an TMSF'nin satış için görüştüğü kurumlar var, bir ya da birden fazla olabilir" dedi.

THY

THY birinci çeyrekte kur farkı giderlerinin de etkisiyle 1,24 milyar lira zarar açıkladı.

Şirket geçen yıl aynı dönemde 373 milyon lira net kâr elde etmişti.

THY'nin dün akşam KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, ilk çeyrek gelirleri ise yüzde 18 düşüşle 6,43 milyar lira olarak gerçekleşti.

THY'nin internet sitesinde yer alan yatırımcı sunumuna göre ise şirket, ilk çeyrekte 306 milyon dolar tutarında finansal işlemler kaynaklı kur farkı gideri yazdı.

İlk çeyrekte jeopolitik riskler ve güvenlik sorunlarının Türkiye yönlü direkt trafiği olumsuz etkilediği belirtilen sunumda ayrıca güvenlik endişesi nedeniyle Uzak Doğu kaynaklı, Avrupa yönlü grup iptalleri yaşandığı belirtildi.

AKFEN 

Akfen Holding iştiraki Akfen Yenilenebilir Enerji'ye International Finance Corporation'ın -IFC (Uluslararası Finans Kurumu) 100 milyon dolar bedelle yüzde 16,67 pay sahipliğine kadar ortak olacağını duyurdu.

Akfen Holding dün akşam KAP'a yaptığı açıklamada, Dünya Bankası’nın özel sektör kuruluşu konumundaki IFC'nin şirkete yatırım ilgisi nedeniyle, daha önce Akfen Yenilenebilir Enerji sermayesine yüzde 20’ye kadar iştirak edeceği belirtilen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) sermayeye katılım oranın da IFC pay sahipliğine paralel şekilde yüzde 16,67 olarak düzenlenmesi konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi.

EBRD, Akfen Yenilenebilir Enerji'ye yüzde 20 oranına kadar ortak olması ve bu kapsamda şirkete 100 milyon dolar aktarmak için katılım sözleşmesi imzalamıştı.

ALBARAKA TÜRK

Albaraka Türk'ün ilk çeyrek solo net kârı yüzde 1 düşüşle 63,08 milyon lira oldu.

Bankanın dün akşam KAP'a bildirdiği konsolide olmayan sonuçlarına göre, ilk çeyrekte kredi ve alacakları ise yıl sonuna göre yüzde 2 artışla 18,96 milyar lira olarak gerçekleşti.

NET HOLDİNG

Net Holding-Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından hazırlanan Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi İhalesi'ne (Milli Piyango ihalesi) ilişkin şartname dosyası aldı.

Şirket konuya ilişkin açıklamayı KAP'a yaptı.

Karşılığı nakit olmak üzere şans oyunlarının planlanması, tertibi ve çekilişlerinin düzenlenmesi hakkı 10 yıl süreli lisansla verileceği açıklanmıştı.

Mili Piyango şans oyunlarının özelleştirme ihalesinde ön yeterlilik son başvuru tarihini 14 Temmuz, son telif verme tarihini ise 5 Ağustos olarak belirlenmişti.

Yukarı

Business HT×